25 augustus - Zion

Door Harmen en Bernadien - A long time ago

Vandaag hebben we Zion National Park bezocht. We zijn vanmorgen vroeg vanuit Bryce vertrokken. Na anderhalf uur rijden zijn we via de mooie weg Zion-Mt. Carmel Highway het park binnen gereden. 

De meeste punten zitten aan de Zion Canyon Scenic Drive. Deze weg is alleen in de zomerperiode afgesloten voor de auto. De weg is alleen open voor shuttlebussen. De bussen rijden af en aan, deze ervaring hebben we ook weer meegemaakt.

De volgende stops hebben we gemaakt: Temple of Sinawava, Big Bend en Weeping Rock. 

Temple of Sinawawa is de laatste stop op de Scenic Drive. Hier hebben we de Riverside Walk (4 km) gelopen. Een mooi pad langs de Virgin River. Aan het eind van de Riverside Walk liggen de Narrows. De weg houdt hier op en je kunt verder door de rivierbedding.

Big Bend, hier zie je de hoge kliffen Angels Landing en de Great White Throne. 

Weeping Rock, dit is de huilende steen. Hier zie je het water naar beneden stromen vanaf de berg, hierdoor is de rots helemaal begroeid en is het een soort hangende tuin.

We zijn ongeveer 3,5 uur in het park geweest. Het park is echt groen en bergachtig. Net Zwitserland. We hadden er eigenlijk iets meer van verwacht, of het komt dat we al zo veel mooie dingen hebben gezien! 😊

Morgen verlaten we Utah en gaan we naar ons laatste staat: Californië!!!

Er staat een reis voor de boeg van ongeveer 5 uur naar Death Valley (heet, heet en heter 😅) Onderweg bepalen we of we nog even via Las Vegas gaan of toch doorrijden naar ons hotel. We pakken morgen ook nog een extra uur, omdat we weer een uur terug gaan in de tijd!! (9 uur tijdsverschil met NL)

Dan hebben we nog drie stops op de planning, namelijk Yosemite, Carmel Monterey en San Francisco 😀.

Reacties

mama beens A long time ago

Wat een sportieve vakantie,lopen en lopen maar ook vele uren reizen in de auto, dus dat bezig zijn is juist goed voor jullie. Mooie plaatjes schieten jullie! Gr

daddy A long time ago

Niet bepaald een rustige vakantie, maar jullie zien wel enorm veel van de wondermooie natuur daar, ik ben een klein beetje jaloers aan het worden, geniet er maar goed van.

daddy A long time ago

Niet bepaald een rustige vakantie, maar jullie zien wel enorm veel van de wondermooie natuur daar, ik ben een klein beetje jaloers aan het worden, geniet er maar goed van.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan