27 augustus - Yosemite

Door Harmen en Bernadien - 28-08-2015 05:48

Wow vandaag een dag met uitersten! Van een dor, droog en kale woestijn naar een schitterend groen bos, bergen en meren! We zijn in Yosemite National Park.

Vanmorgen zijn we vroeg vertrokken, het was om half negen al flink heet in Death Valley. Namelijk 40 graden!! We hebben een lange dag gehad, na 8,5 uur inclusief tussenstops zijn we vanmiddag om 17.00 uur aangekomen in Mariposa. Een uurtje rijden vanaf Yosemite.

We hebben nog een flink stuk gereden door Death Valley park. We zijn alleen nog even gestopt bij de zandduinen en onderweg langs de weg om een coyote en cactusboom te fotograferen. 

Na de Highway hebben we de Tioga pas gereden. Wet een schitterende weg.. Rond het middaguur even gestopt bij het begin van de pas. De temperatuur was hier gezakt naar 18 graden. Wat een verschil met vanmorgen! En vanmiddag geëindigd met wederom 40 graden!

De Tioga Road is een van de hoogst gelegen wegen van de VS. De weg doorkruist het park van oost naar west. In de winter is de pas ook dicht ivm sneeuw. We zijn nog even gestopt bij het Tenaya Lake en Olmsted Point. Wat een prachtige natuur. Wonderlijk zo mooi! 

Helaas zit Mariposa Grove sinds begin juli dit jaar, voor 2 jaar dicht ivm onderhoud. Hier kun je sequoiabomen zien. Gelukkig staan er ook een enkele in Tuolomne Grove. 

Het was een stukje afdalen en later weer klimmen (4 km) om ze te zien, maar de moeite waard. Wat een immens hoge bomen! Eentje zelfs met een tunnel. Zelfs onderweg op de trail een hert langs het pad, zelfs nog geen meter van ons vandaan. Echt gaaf!

Helaas geen beren gezien.. Misschien morgen 😁. 

Morgen gaan we Yosemite Valley bezoeken.. Hebben er ontzettend veel zin in om nog meer groen, bergen en hopelijk een waterval te zien. (Het is al jaren droog in Californië dus alles is een beetje opgedroogd). We denken dat we ook het mooiste park voor het laatst hebben bewaard 😉

Reacties

mam 28-08-2015 10:32 {{button-34882}}

Wat een uitgestrekt gebied, en kilometers van je af kunnen kijken, dat zal wel wennen zijn als je weer in Nederland tussen de huizen zit, maar dat heeft ook wel weer wat!! We genieten elke dag met jullie mee.xx

Heerde 28-08-2015 17:43 {{button-34895}}

Wat hebben jullie al veel gezien, en al heel wat kilometers gemaakt. Mooie foto's. Een fijne tijd daar nog. (Als jullie terug zijn, mag je eerst wel een paar weken vrij nemen om uit te rusten)😅
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan