28 augustus - Yosemite

Door Harmen en Bernadien - A long time ago

We zijn aan het aftellen.. 😕 De afgelopen dagen zijn voorbij gevlogen..

Vandaag hebben we Yosemite Valley bezocht. We hebben het vandaag iets rustiger aan gedaan en het was heerlijk relaxed. 

We zijn op verschillende punten gestopt in het park. Wat is dit een bijzonder mooi park, en wat hebben we veel mooie uitzichten mogen zien vandaag! We zijn dankbaar dat wij dit mogen zien en deze reis mogen maken. 

De eerste stop die we hebben gemaakt is bij Swinging Bridge. Een mooie houten brug over een rivier die "bijna" droog stond, in een uitgestrekte vallei met op de achtergrond de El Capitan. Hier zagen we vier herten rustig grazen langs de oever. Wat een rust hier en prachtig om te zien.

Verderop zijn we even gestopt bij een klein houten kerkje. Heel apart om te zien, dat dit kerkje middenin een natuurpark staat. Ook even naar binnen gelopen maar de binnenkant was niet echt bijzonder. 

De volgende stop was Valley View. Stond niet aangegeven langs de weg maar er stond een soort shuttlebus met toeristen dus ook maar even gestopt. Wat een schitterend uitzicht. Je ziet hier vanaf de Merced River de Cathedral Rocks en de El Capitan. In het rustige water zie je de weerspiegeling van de bomen, lucht en bergen. Wonderschoon! 

Daarna een stukje hoger de bergen in om te stoppen bij Bridalveil Fall. Een korte, steile beklimming naar boven. Door de droogte was de waterval niet te zien. Je zag alleen een paar druppels wat gelijk weer verdampt werd door zon. Jammer, dit is wel het dichtste punt zonder flinke trail te lopen om een waterval te zien. 

Een eindje verder op hoger in de bergen zijn we gestopt bij Tunnel View. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht over de groene Yosemite Valley. Hier kun je de El Capitan en de Half Dome zien. 

Hierna zijn we doorgereden naar de Glacier Point Road. Een mooie route om aan het eind een super uitzicht te hebben over het grootste gedeelte van het park. Onderweg was er kans om beren te zien.. Helaas niet gezien 😁. We zijn voor Glacier Point nog even gestopt bij Washburn Point. Hier zagen we een super uitzicht over de vallei en in de verte de watervallen, Vernal Fall en Nevada Fall. We werden er zelfs een beetje stil van. Wat een schoonheid. Bij Glacier Point begon de lucht iets dicht te trekken maar het uitzicht werd er niet minder om. We zitten dan op 2200 meter. 

Dit park staat wel in onze top drie, tezamen met Bryce en Grand Canyon.

We laten de parken achter ons en vertrekken morgen naar de kust van de Grote Oceaan, het plaatsje Carmel/Monterey

We hebben in totaal 7 nationale parken bezocht en 3 State parken. Ontzettend veel verschillen gezien in de natuur, van heel heet naar warm. Morgen zal de temperatuur zakken naar midden twintig. Voor ons een stuk frisser en zal even wennen zijn. 

Nog 4 dagen genieten van Californië!! 😀

 

Reacties

Gerald en Geke A long time ago

Wat een mooie vakantie zeg! Heerlijk. Geniet er nog ff van! Dikke knuffel van ons

mam A long time ago

Wat een wonder mooi land dat GOD geschapen heeft, geniet de komende dagen hier nog maar extra van, goede zondag toegewenst.Liefs

Annemarie A long time ago

Mooie verhalen zus en zwager!! Geniet nog even van de laatste dagen!

Dikke kus Anne
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan