29 & 30 augustus - Monterey

Door Harmen en Bernadien - 31-08-2015 16:51

Gisteren zijn we aangekomen in Monterey. 

De heenweg er toch wat langer (3,5 uur) overgedaan ivm omleidingen en de drukte op de weg. We mochten gelukkig op tijd inchecken. 

Daarna naar Down Town en Fisherman's Wharf gereden. Even rond gelopen en informatie opgedaan om een walvis tour te gaan doen. We gaan de tour toch niet doen omdat het een trip is van 3 uur en we de tijd ook nodig hebben om de andere punten in de omgeving te zien.

Na Fisherman's Wharf zijn we doorgereden naar de 17 mile's drive. Dit is een route over het schiereiland van Monterey. Je hebt hier uitzicht op de woeste kust, Pebble Beach met zijn golfbanen en de meest gefotografeerde boom van de wereld; de Lone Cypress. Op de route zie je ook luxueuze buitenhuizen. 

Het einde van middag nog even langs een shopping mal gereden en Down Town een hapje gegeten. Al met al een rustig dagje.

 

Vandaag hebben we een "hangdagje". We merken dat het er bijna op zit en de puf er een beetje uit is. We kijken enorm uit naar San Francisco en hebben de laatste twee dagen een strakke planning. 

We zijn vanmorgen een stuk naar beneden gereden over de Highway 1. Wat een mooie weg! Op sommige punten even gestopt en genoten van het uitzicht. Zelfs op twee plekken meerdere walvissen dicht bij de kust zien zwemmen. Echt super gaaf! 

We zijn doorgereden tot aan Julia Pfeiffer Burns State Park. Hier zie je een waterval in de oceaan stromen, met een bounty-achtige omgeving. Daarna hebben we de weg retour gereden en hebben vanmiddag heerlijk gerelaxt en genoten van de zon.

Morgen vertrekken we vroeg naar San Francisco, we rijden over de Highway 1 naar boven en zal ongeveer 2,5 uur duren. Daarna proberen we op tijd in te checken of onze koffers te droppen. We leveren dan de auto in en om 14.30 uur gaat onze boot naar Alcatraz!

San Francisco here we come!!

Reacties

Gerda 31-08-2015 18:56 {{button-34991}}

Dat wil ik geloven dat de rek eruit is. Tjonge wat een reis. Jullie hebben wel enorm veel gezien daar doe je het uiteindelijk voor. Mooie foto's ook. Veel plezier nog de komende dagen in San Francisco.

Gerda 31-08-2015 18:57 {{button-34992}}

Dat wil ik geloven dat de rek eruit is. Tjonge wat een reis. Jullie hebben wel enorm veel gezien daar doe je het uiteindelijk voor. Mooie foto's ook. Veel plezier nog de komende dagen in San Francisco.

mam 31-08-2015 20:45 {{button-34995}}

Nou dat jullie energie een beetje op raakt is helemaal te begrijpen, lange dagen, warmte en zo vreselijk veel mooie indrukken daar word je best moe van. Fijne dagen nog hoor!( ben ook wel weer blij dat jullie weer komen)xx

FM 31-08-2015 21:19 {{button-35001}}

Nog even genieten van de allerlaatste dagen! En alvast een goeie reis terug. Groetjes!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan