Cape Cod

Door Kees en Manja Kole - 31-07-2015 13:33

Dinsdag 28 juli

Vanochtend wel tot half 8 geslapen, snel eruit en aankleden en inpakken want vandaag gaan we naar het volgende hotel op Cape Cod. Rijden om 9:15 uur weg uit Boston, eerst willen we naar het openluchtmuseum Plimouth Plantation en de Mayflower.

We arriveren rond de middag in Plimouth Plantation. Het is erg warm. We kopen een toegangskaartje en gaan op pad. Eerst een kort introductiefilmpje en dan de route op het buitenterrein volgen. Wandelen door een bos naar het Indianendorp, waar we de traditionele hutten zien en hoe ze een boomstam uitbranden om er een kano van te maken. Dan wandelen we verder naar het ambachtencentrum waar oude ambachten worden gedemonstreerd. Dan door naar het oude Pilgrim village. Je kunt alle huisjes in en er lopen acteurs rond die gekleed zijn in kleding uit die tijd en echt doen alsof het 1624 is. Dat doen ze goed en ze weten heel veel te vertellen over hun "verleden". Omdat de meeste pilgrims voor hun vertrek naar Amerika, eerst vanuit Engeland naar Nederland zijn gevlucht,  kunnen deze mensen ook wat Nederlands en een stukje Nederlandse geschiedenis. Eentje zong zelf een stukje van het Wilhelmus!

Het is bloedheet en daarom eerst wat drinken en uitpuffen. Vervolgens naar de auto, want voor het tweede gedeelte van het museum, moeten we naar het stadje Plymouth, 3 km. verderop waar de replica van de Mayflower aan de kade ligt. We wandelen naar het schip en ook hier lopen er acteurs rond die heerlijke verhalen uit die tijd vertellen.

Dan eten we nog een ijsje, heerlijk ijs! Terug naar de auto en richting Cape Cod, Hyannis. Is een uurtje rijden en we zijn rond zes uur bij het hotel. Spullen uitgepakt en gaan eten bij een restaurantje, vis natuurlijk, we zijn op Cape Cod.


Woensdag 29 juli

Vroeg op want vandaag de dag van de Whale Watch! We vertrekken even na achten want het is ruim een uur rijden naar Provincetown vanwaar we vertrekken. Om half tien komen we aan bij de pier en Captain Chad staat al op ons te wachten. We vertrekken de haven uit en daarna volle vaart richting de walvissen. We zien rond de 15 walvissen (humpbacks) en ze zijn druk aan het eten, dus iedere keer komt er een open bek omhoog, een schitterend gezicht. Na een dik half uur wordt het rustiger, ze zwemmen wel rond maar geen open bekken meer. Dan weer wat later zien we bijna niets meer, zwemmen ze weer verder. Voor ons is het ook tijd om te gaan. Op de terugweg nog een korte stop bij een groepje zeehonden en dan weer verder naar de haven. Het was een prachtige ervaring. http://seasaltcharters.com .We rijden de toeristische route via de 28 terug naar Hyannis. Weer bij het hotel, omkleden en naar het zwembad van het hotel. Even relaxen en de jongens hebben gezwommen. Dan omkleden en een restaurantje zoeken om te eten. 


Donderdag 30 juli

Vandaag een relaxdagje om te genieten van het heerlijke zonnige weer. We gaan naar het strand, Craigville Beach. Het waait erg hard vandaag dus er staan hoge golven en dat vinden de jongens natuurlijk geweldig! Uiteindelijk waait het net iets te hard en rond drie uur gaan we weer richting hotel. 'S avonds gaan we pizza eten. Morgen gaan we naar het Noorden, achterlangs Boston en dan Cape Ann.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 11 mei naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie