9 en 10 augustus Page, Monument valley

Door H. Corstjens - 12-08-2015 00:54 Van Bryce gaan we richting Page om de Antelope Canyon te bezoeken natuurlijk. Aankomst Page eerst lekker happen bij de haven van Lake Powell. Willen daarna ff onze handdoek leggen en genieten van de zon. Dat gaat niet door er komen wel heel donkere wolken. Het eerste weeralarm komt al op de mobiel binnen. Watch out for floods. Duss..... naar de Walmarkt boodschappen doen en de tijd in de RV doorbrengen. Lezen, filmpje kijken, o ja en een binnenzwembad komt allemaal goed. Gelukkig hebben we voor de volgende dag al gereserveerd bij Ken's tours om 8.30 voor de upper Antelope Canyon. Vroeg naar bed en de wekker zetten. Iedereen vroeg op we zijn er klaar voor!!!! Bij Ken's Tour staat al een hele rij de poort is nog dicht das raar. Dan komt het slechte bericht de "Canyon is closed all the day". Door de heftige regen val zijn de slotcanyons onder water gelopen dus geen tours mogelijk. Vette pech!! We rijden door er zit nix ander op. We gaan nog een kiekje nemen bij de "horseshoe bend" hoefijzervormige bocht in de Colorado rivier. Dan tuffen we rustig naar Monument Valley en boeken bij aankomst meteen een 3,5 uur durende jeep tocht. Ook hier ziet het weer er een beetje onbestendig uit. Gelukkig als we om 4 uur de jeep instappen zijn alle wolken verdwenen. De zon breekt door in monument valley. We stappen met 19 man in een puck up met zitplaatsen en onze indiaanse gids Anne geeft gas. We krijgen een gratis massage onderweg door de bumpy road. Wat we te zien krijgen is geweldig. Het is alsof je in een Western stapt. Compleet met cowboy en indianen. John Wayne kan elk moment de berg afkomen galopperen! Onze gids vertelt over de gebruiken van de indianen en de namen van de rotsen. Overal zien ze dieren of mensen in. Ik heb mezelf nog niet ontdekt! We stoppen in een soort natuurlijke grot met een groot gat bovenin. Hier gaan we allemaal liggen tegen de rotswand. Een gids vertelt over de arend die we allemaal moeten zien. Het gat is zijn oog. Na ff zoeken zien wij het ook. Dan vertelt hij over het leven van de indianen en pakt zijn toverfluit. Hij vraagt ons de ogen te sluiten en speelt een stuk indianenmuziek. Geen top 20 maar zeer relaxed. Hierna vervolgen we de tocht naar een indiaanse hut waar we een demonstratie weefgetouwen krijgen en verdere uitleg over het vroegere indianenleven. Vera heeft haar nieuwe hobby gevonden. Op de verdere tocht komen we langs zeer mooie rotsen en overal maken we een fotostop. Toch nog een fantastische dag na de tegenvaller in Page. Op naar de grand canyon voor meer avonturen.

Reacties

M&M 12-08-2015 08:43 {{button-34128}}

Das balen zeg van die antilope canyon! Onverrichter zake door moeten rijden dus.....dat scheelt heel wat fotomomentjes denk ik. Hans had de spelonk zeker beter en mooier kunnen klikken dan jaren geleden. Reden om nog een keer terug te gaan....ligt burning man niet in de buurt? Maar ja, monument Valley
maakt alles weer goed.

Con 12-08-2015 13:29 {{button-34149}}

Wat jammer vade de antilope. Monument Valley heeft kennelijk veel goed gemaakt. Helaas hebben wij deze slechts van grote afstand kunnen zien. Have fun!

Hans en Gerdie 12-08-2015 19:52 {{button-34172}}

Ik voel een paar lidmaatschappen van het Pijpersgilde aankomen.............
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan