15 en 16 augustus Los Angeles

Door H. Corstjens - A long time ago

Na het ontbijt in Palm Spring gaan we richting Los Angelos onze eind bestemming. We komen aan op een klein maar gemoedelijk RV park Balboa. Eerst de tickets online regelen voor de volgende dag een bezoek aan de Universal Studio's. Gelukkig zijn we in het weekend hier dat betekend voldoende parkeer gelegenheid bij het bus/metrostation ongeveer 3 km van de camp af. Toch weer ff uitzoeken hoe het werkt met het openbaar vervoer in LA. Als we alles begrijpen en tickets voor een dag hebben gekocht nemen we de bus en metro naar de city walk bij de universal studio's. Vervolgens gaan we naar de "walk of fame" waar ieder van zegt dat het nix voorstelt dat kunnen we bevestigen. Er liggen nog wat lege naamloze sterren dus Eva vult haar naam vast in kan maar gebeurt zijn nietwaar!! We keren terug naar de camp want morgen hebben we een drukke dag voor de boeg. Zondag vroeg op om naar de Universal Studio's te gaan weten nog niet goed wat we allemaal kunnen verwachten. Omdat we de tickets al geboekt hadden kunnen we de lange rij bij de kassa overslaan. 

We beginnen met de Tour rond de studio's. Het is geweldig om de decors en de techniek te zien waarmee zeer bekende films zoals Jaws, Psycho en tal van westerns gemaakt worden. Er zijn complete dorpen nagebouwd en we rijden door een terrein waar zojuist een ernstige vliegtuigramp lijkt gebeurt. Alles rookt en knettert nog. Ook gaan we 2 studios in. De eerste laat ons een aardbeving in een metro meemaken, compleet met instortende wegen en overstromingen. In de tweede studio zitten we in een 4d avontuur van fast en furious. De auto's vliegen links en rechts om onze oren. Echt waanzinnig mooi. Hierna gaan we naar een show van de film Waterworld waarin echte acteurs in een filmrechten set met water, vuur, rook, boten, waterscooters, vuurspuwers etc. de film naspelen. Compleet met neerstortend vliegtuig waardoor iedereen een nat pak heeft. Geweldig! Ook de andere attracties zoals Jurresic park, de return of the mummy en zelfs Transformers waren top. Kortom een super dag. Vanavond nog een paar corona's op de campground en morgen onze vertrouwde Kempert weer inleveren! Nog 2 dagen hotel dan.........terug!

 

Reacties

Irma A long time ago

Wat goed te lezen dat jullie zo aan het genieten zijn! Goede terugreis!

Con A long time ago

Wat een onvergetelijke ervaringen! Geniet nog zoveel als kan, het is allemaal te snel voorbij.

Hans en Gerdie A long time ago

Super!! Al een ster gespot? Goede reis terug
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!