door de prairie op zoek naar een camping

Door Marcel en Saskia - A long time ago

Eergisteren richting Cache creek. plan was daar te overnachten bij een soort openluchtmuseum. Daar aangekomen was de ranch op zich wel leuk om te bekijken, de camping echter was een veldje met helemaal niks in the middle of nowhere. De hele omgeving was ronduit desolaat te noemen. Onderweg nog cactussen gezien. Nou ja, cactusjes , heel klein. In de gids stond dat dit provinciale park bekend stond om zijn cactussen maar eerlijk gezegd zijn dat niet de drie meter hoge die ik mij daarbij voorgesteld had, eerder drie cm hoge!

Dus doorgereden naar Whistler, luxe dorp gericht op wintersport. prachtig weer en een lekkere wandeling, beetje shoppen, kortom genoeg vertier. Ook nog een museum over de zg "first nation people" bezocht. ( de squamish en liloowat indianen) Informatief en een hele enthousiaste indiaanse gids bij de rondleiding. Nu echter weer lichte regen, we zitten te wachten op onze Ferry naar Vancouver Island. Er zou, aldus de Canadese weersverwachting, beter weer op komst zijn. Zou mooi zijn, want we hebben een camping bij een strand.

 

Reacties

Alex A long time ago

Cactussen van 3 cm ,zelfs hier zijn ze groter. Wat jammer dat het weer een beetje tegen zit. Ben je op de ranch nog een cowboy tegen gekomen zoals .. arendsoog of old shatterhand.jammer dat er op de ranch zo weinig te doen was maar ik denk dat de natuur weer onbeschrijvelijk mooi is. geen arendsoog dan maar ik denk dat in het indianen museum toch wel witte veter of kluk-kluk gezien hebt, hoe oud is de geschiedenis van canada eigenlijk ! 150 jaar ofzo. Op naar vancouver island hopen dat weer wat beter word. Nog een week blijf genieten en tot je volgend verslag.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!