1 zwarte beer, 3 walvissen, 14 Grizzlies, tig dolfijnen

Door Marcel en Saskia - A long time ago

 

Weer veel te veel gezien om hier allemaal te vermelden. Dus even de highlights; Gisteren Bear Expedition gedaan. Met een zodiak rubber boot fullspeed (dat alleen al was een hele ervaring )in ca twee uur naar Bute inlet gevaren, een soort  zijtak van Campbell River in en vervolgens met een busjes het binnenland in. Onderweg al een bultrug walvis gezien, gaaf zo n enorm beest te zien bovenkomen, een enorm fontein water verraad zijn aanwezigheid en vervolgens zie je een echt waanzinnig grote rug bovenkomen en daarna de staart ver boven water zwiepen.  

Daarna spotte ons Indiaanse gids een zwarte beer op de rotsen die ons argwanend aankeek en verdween . Vervolgens dus het binnenland in op zoek naar Grizzlies en die kregen we te zien ! Veertien totaal sommige (o.a. een moeder met haar twee jongen ) van heel dichtbij. Zo dichtbij dat de gidsen enigszins ongerust werden en er met een bus beer spray tussen ons en de beren in gingen staan. De beren zijn nu druk de zalm uit de beken aan het vissen. De kleintjes hebben wij zien spelen in het water, zoiets zie je eigenlijk alleen in natuurdocumentaires en nu dus vlak voor je neus!Foto s  volgen nog, die kunnen wij niet uploaden . Na ongeveer een uur of drie weer in het waterdichte pak gehezen   en de Zodiac in. Midden tussen een enorme school dolfijnen terecht gekomen, die beesten zwemmen dus echt mee met de boot.Zo dichtbij  dat je ze bijna kunt aanraken! En nog twee bultruggen gezien. Een heel gevulde en geslaagde dag!

 

Reacties

Alex A long time ago

Wat een belevenis het lijkt wel of je in een natuur documantaire meespeelt, je komt elk moment weer voor een nieuwe verrassing te staan erg leuk om dit te lezen. Maar beren en pepper. Spray, ik dacht dat ze alleen met een zwaar kaliber kanon te verdrijven waren. Walvissen ... Dat maak je niet zo snel meer mee. Jullie hebben straks heel wat te vertellen, een avontuur om nooit te vergeten. Groetjes.

Daisy en Jeroen A long time ago

Jongens wat leuk allemaal dit! Echt de reis van jullie leven! Kan niet wachten alles t horen!
Xxxx

Pa & Ma Westhof A long time ago

Ten voeten uit zoals dat allemaal verteld wordt zegt ma.
Ja jullie maken wat mee, zeker Een reis die nog lang in jullie geheugen gegrift zal staan! Maar ja aan alles komt een einde, want het is intussen 28 sept. en nog even en het is vaarwel Canada. Maar dit kunnen ze jullie niet meer afpakken. Geniet nog even van de mooie Canadese natuur. Groetjes van P&M.

wout en sylvia A long time ago

wat een prachtige belevenis, schitterend lijkt me dat om oog in oog te staan met dolfijnen en beren.

Kan niet wachten om de verhalen straks te horen van jullie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan