Dag 9 en 10

Door Berno van den Hombergh - A long time ago

Dag 9: Zion National Park (door Berno)
Vandaag de mooiste dag tot nu toe. We zijn vroeg op gestaan en met de shuttlebus de Canyon in geweest. Eerst de wandeling naar Angels Landing. Voor de thuisblijvers, kijk maar eens op internet..... Gelukkig was het niet zo warm. Na een klim van zo'n anderhalf uur de top bereikt. Nou, bijna de top. Het laatste stuk,waarmee je met behulp van kettingen over een smalle richel moet hebben we achterwege gelaten. Volop genoten van het schitterende uitzicht. Niks voor mij met mijn hoogtevrees. Al schuifelend naar de rand keek je vervolgens 400 meter loodrecht naar beneden. Krijg er weer klamme handjes van. Daarna terug. In het dal even bijgekomen en daarna via Wheeping Rock (een overhangende rots waar allemaal water uit drupt) naar het einde van de Canyon: The Narrows. De verharde weg houdt hier op. Het wandelpad ook na een paar kilometer. De tocht gaat verder via de rivier. Geen straf met een temperatuur van zo'n 36 graden. Heerlijk door het water in een steeds smaller wordende kloof. Tot op het punt waar wij gelopen hebben nog zo'n 10 meter breed. En dan aan beide kanten rotsen die steil de hoogte in gaan. Na een kilometer hebben we ons maar omgedraaid. Je kon nog veel verder maar echt gemakkelijk lopen is het niet over allemaal die keien. Terug op de camping een verfrissende duik. Heeeeerlijk. 's Avonds lekker gegeten bij een restaurantje tegenover de camping. Met uitzicht op de bergen van Zion. Zo slecht hebben we het hier niet!

Dag 10: van Zion via Bryce naar Page (door Berno)
Weer vroeg op. We willen eerst naar Bryce Canyon en daarna nog door naar Page. We nemen de Mount Carmel scenic highway. Dat doen die Amerikanen wel goed. Alles wat mooi is maken ze voor iedereen bereikbaar door er een weg naar toe aan te leggen. Want een Amerikaan en wandelen...... De weg voert ons eerst nog een stuk omhoog in Zion. We waren nog even bang of het met de camper allemaal wel te doen was gezien onze ervaringen in Yosemite, maar hier geen enkel probleem. Brede weg met zelfs in de haarspeldbochten ruim voldoende plek. Alleen een smalle tunnel waar ze een soort eenrichtingsverkeer hebben ingesteld voor RV's en bussen. Absoluut de moeite waard. Je kunt wel na elke bocht stoppen om foto's te maken. Zion heeft ons hart veroverd.
De reis naar Bryce verloopt vlotjes. En wat je daar ziet evenaart Zion absoluut. Niet te beschrijven en ook niet op foto's vast te leggen. Rotsen die in de loop van miljoenen jaren door weer en wind zijn geërodeerd. En wat een kleuren. Jammer dat we hier de zonsopgang niet mee kunnen maken. Samen met Dianne nog het pad beneden door de Canyon gelopen. Ook daar weer fotomomenten in overvloed.
De tocht ging verder naar Page, Lake Powel. Een meer ontstaan door een stuwdam met uitlopers naar verschillend kanten. We zitten op een camping aan het meer. Ook hier weer geweldig uitzicht op de bergen aan de overkant van het meer. Nog snel even boodschappen gedaan en wraps gegeten. Morgen gaan we de omgeving hier verkennen.

Reacties

Willem van den Hout A long time ago

Klinkt allemaal goed, we zijn ons ook al aan het inlezen en orienteren. Misschien wordt het onze volgende vakantiebestemming. Of toch maar Vinkeloord :-)

We zijn erg benieuwd naar de foto's maar het album is nog leeg op de site (hint !!)

Have fun and enjoy
Groeten van "De Houtjes"

Ludy A long time ago

Hallo luitjes,
ik kan jullie route een heel eind volgen en weer voor de geest halen. Bryce Canyon, fantastisch he!
Op het eind van je rondreis kun je al niet meer uit je geheugen opdissen wat je de eerste 5 dagen allemaal al hebt gedaan, zoveel krijg je te zien.
Groetjes en tot ziens, Ludy
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!