Op naar Vancouver Island

Door Martin de Leng - A long time ago

8 - 9 augustus

Vertrokken uit Whistler na een heerlijk Starbucks ontbijtje, maken weer een prachtige tocht door de bergen met nog op diverse plekken de sneeuw in de bergen, Jacq heeft een target om de ferry van 10.50 te halen en we liggen perfect op schema, helaas heeft martin het adres van de terminal ingevoerd en we volgen niet de signs op de weg….navragen leert ons al snel dat we dat wel hadden moeten doen……tooooooeeettttttt ja dat was onze ferry richting Vancouver Island, maakt niet uit we kopen als tweede in rij tickets voor de volgende afvaart om 12.50 niks aan de hand, natuurlijk is er een Starbucks in de buurt en scoren we daar een drankje en een heerlijk lemon cake! Snel en efficient wordt de ferry geladen en in een supertijd vertrekken we voor een tocht van 1 ½ uur, we laten het vaste land achter ons en zien in de verte nog Vancouver liggen. Een prima luxe ferry voorzien van alle gemakken, we scoren nog een hotdog als lunch en voor we het weten leggen we aan op Vancouver Island. Daar vinden we al snel ons hotel voor die nacht en doen we nog een tripje door de stad en alles er omheen. Wat ons opvalt is dat er veel achterbuurten zijn waar met name de inheemse overgebleven bevolking woont, wat een zooi kunnen mensen er van maken! Zonde want het is een prachtige omgeving, mooie fabriek waar hout verwerkt wordt, het water voor de fabriek ligt vol met duizenden balken – boomstammen! We eten die avond in het lighthouse, ik vraag de serveerster wat zijn de hoogtepunten, daar heeft ze niet echt een antwoord op en opeens valt mijn oog op twee hoogtepunten in een folder, Pamela Anderson is hier geboren, wie kent haar nietJ!!!

De volgende ochtend vertrekken we richting Tofino, ik heb een tip op trip-advisor gelezen over de stamp falls bij Port Alberni, daar zou je de zalmen kunnen zien springen…..Ik geloof het niet helemaal maar toch gaan we op zoek onderweg naar deze falls en na een korte omweg vinden we het Park met daarin de Falls. Er is nauwelijks iemand te vinden in dit Park, kan goed en slecht zijn, maar het is een prachtig park met enorme oude hoge bomen in een wat mysterieuze sfeer. Na een korte tocht door dit geweldige bos horen we de watervallen en met veel belangstelling lopen we er op af. Een geweldig uitzicht met een waterval uit een boekje zo mooi, zonnetje erop helemaal top. In een kunstmatige bak liggen honderden zalmen te wachten, ze zwemmen een beetje heen en weer, jaarlijks passeren meer dan 40 miljoen zalmen hier dit punt een idioot gevoel. Dan lopen we door en genieten heerlijk van de rust en de omgeving, want het leukste is we komen hier slechts twee andere mensen tegen!!! Dan opeens ziet Iris ze echt een waterval in springen om weer een stap verder te kunnen komen in hun reis, je moet lang wachten en dan springen ze weer een geweldig gezicht, wat is dit gaaf! Helemaal blij verlaten we de plek en gaan weer verder richting Tofino. We vinden al snel ons hotel, dit is werkelijk een super locatie aan het strand aan de Ocean, what else…….Ik had nog een leuke tip van Schooner Cove gekregen van een collega, een makkelijk toch door de rain-forest naar een verlaten strand, hmm ik dacht een wandeling door het bos en dan neerploffen op het strand, nee het is anders een houten constructie van bruggen en trappen gaat door een geweldige rain-forest. Dat is nu precies iets waar ik weer niet van houd, maar overleef mijn hoogtevrees ook deze keer weer en een woud van enorme bomen, vochtig, kreekjes, varens het is werkelijk een film waarin je loopt. Neefje Vince zijn Paludarium is hier helemaal echt! We rijden nog even het dorpje in en checken in bij www.jamieswhalewatching.com  om morgen geen seconde te verliezen en direct aan boord te kunnen gaan, volgens de dame achter de receptie zijn er vandaag weer veel gespot, walvissen en Orka’s! Terwijl ik mijn verslag zit te typen op mijn balkon, met uitzicht op de Oceaan, zie ik in de verte walvissen, oh my god wat gaaf. Wordt morgen weer een spannende dag!

Reacties

(Oom) Joop A long time ago

Daar in de buurt woont ergens(adres heb ik niet) Annie Ormel, mijn vriendinnetje van de HBS in Dord. Zij heeft ook Agaath goed gekend en Annie Dekker. Roep af en toe eens: "Wij zijn familie van Agaath!!", ooit zal er iemand reageren.
Hadden jullie toen je die zalmen zag vliegen die avond er voor gedronken?

Ma v Leest, A long time ago

Ik geniet van je mailtjes , hoop het te zien
Op jullie Tv die is groter dan van ons,, Kus Ma,

rian A long time ago

Gaaf zeg....leuk om alles ge lezen en de foto's te zien. Xx

Martin de Leng A long time ago

Oom Joop,

gister liep ik op straat en komt er een vrouw naar mij toe en zegt ...are you family from Uncle Joep....? natuurlijk zeg ik direct ja en vertelt het hele verhaal!! Tantie Annie had hier toch ook nog ergens een familielid?? Maar het is helemaal top vanmiddag walvissen zien, hopelijk en gisteravond niet gedronken dus als we ze zien.......
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!