9-10-11 augustus

Door Martin de Leng - A long time ago

Vandaag, 9 augustusgaan we Whalewatching doen en s’morgens gaan Sander, Iris en Jacqueline nog een trail doen, de rainforest trail a & b. Martin gaat richting Ucluete om daar de boel te verkennen, ok valt het me hier weer op dat alles een beetje shabby is, veel troep om huizen en niet echt chique of gezellig, wel kom ik bij een leuke vuurtoren op de top van een rots, ooit geplaatst naar aanleiding van een grote scheepsramp. De rest van de familie loopt een interessante trail met enorme bomen die hier al duizenden jaren staan. We pakken een broodje in de hotelkamer en gaan dan op weg naar de haven om in te schepen op een dikke zodiac. Met twaalf man en schipper Krista gaan we buitengaats, al snel treffen w de eerste zeeotters, geweldig grappige beestjes, die heerlijk op hun rug liggen, zonnetje erbij en proberen om een mossel of oester open te breken. Krista weet veel te vertellen over de zee biologie, deze beestjes kiezen dus een steentje als ze jong zijn en houden dit bij zich in een soort van buideltje voor de rest van hun leven.

Snel varen we verder op zoek naar …een walvis. Ze geeft lekker gas en na twee keer niet aangetroffen zien we opeens de spuiter waarnaar we op zoek zijn een walvis. Een geweldig indrukwekkend gezicht zo langzaam als dit dier naar de oppervlakte komt inademt en daarna weer naar de bodem verdwijnt om daar zich te goed te doen aan kleine zeebeestjes, 1 ton per dag is nodig om hem te voeden…….heerlijk om gezien te hebben.

Na deze ervaring geeft ze gas, het gaat wat waaien dus de golven op de oceaan gaan een beetje vorm te krijgen, ook dit is al heerlijk, ff lekker knallen met de RIB. We komen nog zeeleeuwen, zeehonden en natuurlijk een ander klein hoogtepunt een bald eagle, het kenmerk van de US. Even voor 18.00 varen we de haven weer binnen van Tofino en kunnen we terugkijken op een heerlijke ervaring.

We sluiten de dag af aan de overkant van de haven bij shelter voor een heerlijke avondmaaltijd!

 

Op weg naar Victoria

Op 10 augustus rijden we via Port Alberni richting Vicotria, we hebben drie stops onderweg gepland, nog een keer de zalmen zien springen (en fotograferenJ ), een bezoek aan collega van Martin, Dries en familie en natuurlijk de geiten op het dak van Jacq. Nog een keer de zalmen zien blijft weer een prachtig moment en weer heerlijk rustig!

Daarna op zoek naar Dries, die snel wordt gevonden midden in de wildernis, prachtige B&B, gezellig even koffie drinken, helaas verliest Iris drie keer met pesten van hun zoon Kristian van 4! Daarna willen we ff lunchen bij de Goats on the roof, een moetje van Jacq dus wij op zoek…….na stoppen, draaien, weer stoppen, zoeken zien we eindelijk de geiten staan! Een geweldige toeristische kermis waar we na vijf minuten shopping gillend weer weg rijden, maar Jacq blij! s’middags komen we aan in Vicotria, prima hotel aan de haven! Omdat we laat arriveren gaan we al snel op zoek naar ons restaurant de Bengal lounge in de Empress hotel, bekend van de bezoeken van HM the Queen. Een heerlijke Indiase keuken met lekkere curries enz enz. prachtig koloniaal gebouw en ook de sfeer en uitstraling gaat terug naar de Britse tijden!

De volgende morgen laten we ons afzetten door de hotel shuttle in het hartje van Victoria en zoeken we een geschikte tent om ff te ontbijten, die vinden we bij Sour Pickle, een heerlijke omeletje aan de haven. Na het ontbijt zwerven we een beetje door een mini China town, de winkelstraten terug naar het Parlementsgebouw van BC Canada, een indrukwekkend gebouw wat nog gewoon in gebruik is en gratis te bezoeken is. In het hotel gaan we nog een beetje sporten en zwemmen waarna we naar de waterfront moeten omdat daar vandaag een vliegshow wordt gehouden door de snowbirds het stuntteam van de Canadese Luchtmacht. We staan klaar om 1700 sharp zoals door de eigenaar van de dumpshop was medegedeeld, prachtig plekje op de pier…….maar 1700 bleek achteraf 1800,

na een leuke show lopen we richting ons restaurant van vanavond Il Covo een prima Italiaan aan de overkant van ons hotel. Heerlijk gegeten, terug naar het hotel….morgen naar Vancouver!

Reacties

Ma van Leest A long time ago

Wat een mooie foto,s geniet er van,
Kus voor jullie allemaal Ma en Pa,,

Bianca A long time ago

Het is echt helemaal geweldig! Geniet ervan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!