fietsen in Canada, op naar de USA

Door Martin de Leng - A long time ago

15 augustus op de fiets!

We hebben een fietsverhuur bedrijf gevonden en gaan onderweg naar de rand van het park, voor we op de fiets springen nemen we een lekker ontbijtje op de hoek van de straat! We krijgen onze fietsen en helmenJ en gaan op pad, langs de haven fietsen we het park in, helluup veel chinezen die vandaag voor het eerst een fiets zien laat staan dat ze er op hebben gezeten! We maken een leuke tocht langs de alom bekende totem palen van het park en mooie vergezichten op de stad en brug. Maken een leuke tocht ondanks het zadel van iris af en toe een beetje ongemakkelijk doet en komen terug bij de fietsverhuur, na wat korte discussie over het zadel (hij werd echt boos) krijgen we alsnog 10% korting op de huur……wat een !

We gaan die avond bij Boston pizza eten, geweldig een zaak vol flatscreens met een voldoende sport aan de muur om moe van te worden! Heel trots verteld onze waiter dat ze het grootste scherm van Noord Amerika hebben, hahaha geweldig ze zijn zo blij als het groot is, net Amerikanen, we slapen op tijd want de dag erop moeten we naar de airport en zeggen we vaarwel tegen Canada, een land wat ons veel plezier en geweldige indrukken heeft gegeven!

 

De ochtend is vroeg en de lengies vertrekken door een regenachtig Vancouver naar de airport, we leveren de auto in en geven onze bagage af bij Canada Air, dan gaan we door het pre assesment USA proces, controle, controle paspoort controle, ESTA controle maar zo’n half uurtje controle geeft ons straks de vrijheid in LA om door te lopen, dat klinkt goed! Alles prima geregeld en we vliegen op tijd weg uit Vancouver, we hebben lekker comfort stoelen en dat is toch wel lekker met onze lange Europese benen!!

 

Los Angeles, is heerlijk warm, we pikken de bagage op en lopen zo de bus van Alamo op naar de huurauto’s, het is hier al direct Amerika, zo druk zoveel mensen willen een auto, geweldig, we nemen nog een upgrade op de auto en rijden in een grote Chevy Tahoo weg wahaha. Gas op weg naar huntington beach, hmm het is ook weekend in California dus half LA gaat ook naar het strand we rijden ff file maar het doel is in zicht!

We arriveren in de Hyatt, het ziet er al heelrijk uit, aan het strand en de uitstraling van een geweldig hotel! We checken in en ja dit is een beetje ons kadootje aan ons zelf na 25 jaar huwlijk………..Prachtige kamer met Oceanview zonnetje erbij, 29 graden zon, strand, what else! Zondag nemen we heerlijk een stranddag en dat weten we, wahaha golven zo hoog, zelfs onze gespierde lijven overleven de kracht van de golven niet en we rollen al snel terug het strand op, dat moet anders, er in duiken helpt om overeind  te blijven! Heerlijk ondanks het smeren brandt het zonnetje een rood kleurtje op ons. We vermaken ons prima met zon, zand, strand, eten, sportschool heerlijk hotel. We bereiden ons voor op dinsdag dan gaan we een daagje Universal studio’s doen, kaarten worden online besteld, geprint bij de receptie en de timings worden afgesproken half zes op, vertrek half zeven (ik weet niet of ik het echt allemaal leuk vindt, maar oke..), het goede nieuws is dat we frontline tickets hebben genomen, we hoeven niet te wachten, dat hoop ik dan maar. Natuurlijk rijden we de file in maar we komen rond half negen aan en al snel gaan we door de gate, help vind ik dit echt leuk……maar in een snel tempo gaan we door de attracties, Simpsons, Studitour, Jurassic Park, Transformers, Waterworld, Shrek, Mummy, we zien ze allemaal en zijn om vijf uur redelijk uitgeblust, oh ik vergat bijna de lunch, JAcq en Sander nemen een Dino poot als lunch, pfff zo heerlijk massaal haha. Moe maar voldaan gaan we in de auto, weten we dat we in de file komen maar dat maakt niet uit geweldige dag gehad!

Reacties

Nicole A long time ago

Klinkt héél vervelend :) Enjoy!!

Rian A long time ago

Laatste daagjes lieve mensen, nog even genieten van al het moois. Dikke x vanuit een zonnig Ouddorp

Joke l A long time ago

leuk verhaal en wat genieten jullie , Goede reis terug .

Ma van Leest A long time ago

Wat een mooi berichtje Martin, geniet er van
Je ben. Voor je. Het weet weer thuis,
Lieve. Groetjes Ma,
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!