Dag 8 - 31 aug. Nashville naar Memphis

Door Cor en Rita Toering - A long time ago

 

 

 

Wij hebben vandaag plm. 400km gereden van Nashville naar Memphis, haha dat is in ons land van Limburg naar uiterste puntje in Groningen. Over Limburg gesproken, het landschap is ook zo, groene bomen en iets glooiend. Wat we tot nog toe hebben gezien van het landschap heb ik het nog niet warm gekregen, wel van de temperatuur, want het is behoorlijk warm. We hebben vandaag alleen maar snelweg gereden, interstate 40West. Een weetje: de even wegen lopen van Oost naar West en de oneven wegen van Noord naar Zuid. Het auto rijden gaat hier zeer relaxed, geen bumperklevers en niet dat zenuwachtige heen en weer geschiet van baan naar baan, zoals in Nederland. "Keep your lane". We hebben dan wel geen Amerikaanse auto, maar Cor is helemaal tevreden over de KIA, lekker op de cruisecontrol en een automaat, uiteraard met airco.

Langs de weg zagen we grote borden met: Loretta Lynn's ranch and kitchen. Nu vind ik dit een heerlijke countryzangeres, ik heb veel muziek van haar, dus ik wilde wel even kijken. We moesten hiervoor maar 8 Mile van de weg af en weer terug, we vonden het heel boeiend. Loretta is inmiddels 83 jaar, ja net zo oud als Dottie West, en heeft ook een vermogen bij elkaar verdiend, als simpele coalmine's daughter. Ze heeft een ranch, met een heel groot stuk bos, en een schitterend huis, paardenstallen en een waterval op haar landgoed. We mochten dat allemaal bekijken, en...... it's Free, daarover had ik me al van te voren geïnformeerd. Haha. De foto's van Loretta's huis zeggen genoeg.

We zijn net aangekomen in het Elvis Presley's Heartbreak Hotel in Memphis. Toen we de deur van onze kamer open deden waren we verbaasd, eerst een zitkamer met een 2 en een driezitsbank, een grote TV, dan een klein keukentje met koelkast en magnetron, een kingsize bed en weer een TV en veel kasten. We hebben even door het Hotel gewandeld met prachtige lobby's en grote schermen met films van Elvis, onder het genot van een hapje en drankje hebben we naar een concert van Elvis gekeken op één van de schermen. Op hetzelfde terrein als het Hotel ligt ook Graceland, het huis waar Elvis heeft gewoond.  We hebben wat folders verzameld en gaan eens uitzoeken welke Tour we morgen gaan doen.

Oh ja, nog even over de plaats "Memphis": Memphis ligt op de grens van de staten Tennessee en Mississippi en aan de westzijde is de grens met Arkansas bepaald door de rivier de Mississippi.

 

 

 

Reacties

Yvonne A long time ago

Tis hier fantastisch💰💰

nans A long time ago

Leuk om het allemaal telezen , geniet iedere keer weer .Gr nans

Domien & Ineke A long time ago

Geniet maar lekkerrrr

Carla en Nico A long time ago

Prachtig verhaal, geniet er samen van!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!