Dag 12-4sept. Tulsa naar Weatherford -Oklahoma

Door Cor en Rita Toering - A long time ago

Vandaag hebben we 386 km gereden. Vanmorgen om 8.45 uur vertrokken. Eerst zijn we op zoek gegaan naar 2 attracties, die we volgens de folders, niet mogen missen.

 1. De Blue Whale en 2. the golden driller. De Blue whale is een grote blauwe walvis die gebouwd is van beton, vroeger was het een waterpark en kon je er zwemmen. Eigenlijk niks bijzonders, maar ja we hebben er een foto van. The Golden Driller, is een beeld van 23 mtr hoog en weegt 19,7 ton. Het is in 1966 daar neergezet voor de International petroleum Exposition. Het meest gefotografeerde monument in Tulsa. Om jullie een idee te geven hoe groot die man is, heb ik Cor gevraagd om tussen zijn benen te gaan staan. Kijk maar eens goed of je hem ziet. Hierna zijn we echt de route66 gaan rijden. Niet altijd even makkelijk soms waren we ineens de bordjes kwijt, of waren de bordjes weer anders. Wat blijkt: het is niet altijd de "historic" route66, het is ook vaak de weg die gewoon van de ene plaats naar de andere loopt, en dan heet de weg "highway66" of Interstate40. Enfin na wat puzzelen op de kaart snapten we het hele gedoe en rond en in Tulsa was het ook weer erg druk en deze plaats was groter dan we dachten, ook met echte wolkenkrabbers.

Vanaf Sapulpa (west van Tulsa) liep het op rolletjes. In Sapulpa hebben we getankt $ 25,00 en koffie gedronken en de dame waar we mee in gesprek kwamen zei ook, dat het rond Tulsa erg hectisch is. Vanaf Sapulpa dus lekker rustig toeren en kijken naar de mooie huizen, vervallen huizen, oude gesloten benzinepompen, mooie muurbeschilderingen. In Stroud gestopt om foto's te maken en in een Pawn shop binnen gewandeld, in Davenport in een heel leuk restaurant gegeten, Chandler en een motormuseum bij Warwick, echt allemaal super leuk. De Round Barn in Arcadia is van 1898 en nu gerestaureerd er is een expositie en een giftshop in. We hebben er een boek gekocht over de route66 met alle beschrijving van de bijzonderheden in de buurt. We zagen we op de kaart dat de route dwars door Oklahoma City loopt, nou in deze hectiek hebben we even geen zin, dus hebben we heel onsportief de TomTom de snelste route naar Yukon in gegeven, en zo sjeesden we over de Interstate40W mooi bovenlangs Oklahoma City. We zijn door gereden naar Weatherford, waar we een mooi Motel hebben gevonden. Scottisch Inn, weer zo'n Motel waar de huurauto met zijn neus tegen de deur staat, lekker makkelijk met het in en uitladen van de bagage. Cor is de route voor morgen aan het bekijken, ik moet hem wel een beetje afremmen want hij wil steeds nog een plaatsje verder rijden omdat 4 uur stoppen zonde van de tijd is. Het is hier 95F wat neer komt op 35C, dus wel erg heet. Ook de komende dagen is de voorspelling 95F. 

 

Reacties

Arie en Anneke A long time ago

Wij genieten zo van je verhalen zijn ook een klein beetje op vakantie het is het eerste wat wij s' morgens doen kijken of er weer wat binnen is . Ga zo door, en geniet!

Jan & Corrie A long time ago

Ik lees de verslagen elke morgen als eerste. Leuk om te volgen wat jullie elke dag sjouwen. Was in de veronderstelling dat Corrie ze ook zag. Nu zie ik via jou reactie dat dat niet het geval is. Wonen in hetzelfde huis en dan via the States tot deze conclusie komen. Haha. Tmoet niet gekker worden. Fijne reis verder ook namens Corrie.

Dinie A long time ago

Ik sluit me volledig aan op de reacties hierboven.
Erg leuk om jullie zo te kunnen volgen.
Veel plezier en goeie reis verder.

nans A long time ago

Ook, ik sluit me aan op de boven reacties. En wat is cor klein .Geniet verder van de reis en nog veen plezier.

Cor en Rita Toering A long time ago

Leuk om te lezen, dat jullie mijn verslag met plezier lezen. In de eerste instantie schrijf ik het voor mezelf, andere vakanties hield ik een dagboek bij, maar ik doe het ook voor jullie. Ook ik lees elke ochtend eerst jullie reacties. Haha, Corrie nu kun je ook mee lezen.

nelly en johan A long time ago

hoi Rita en Cor, is het nog zo warm bij jullie? Nou hier is het koud, heb de verwarming aan, we hebben ook veel regen. gisteren jullie gras gemaaid en wat peren meegenomen, er liggen er veel op de grond, maar die zijn meestal half rot.. Hoe is het met je lijf? ik hoop dat het warme weer goed voor je is. doeii
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!