Dag 17-wo.9 sept. Holbrook naar Williams

Door Cor en Rita Toering - A long time ago

vandaag hebben we (maar) 212km gereden.

We kwamen langs Winslow en zagen allemaal borden langs de weg van de grootste en meeste bekende souvenirshop de "Jackrabbit" van de route66. Nou misschien de OUDSTE en de LEEGSTE want het stelde echt niets voor, de schappen waren bijna leeg, alleen de bekende rabbit langs de weg was leuk.

We stoppen graag bij Pawn shop's, er is een ingang voor "buyers" de mensen die willen kopen en een ingang voor "sellers" de mensen die hun spullen willen verkopen, meestal omdat ze in geldnood zitten 😢. Er worden, sieraden, pistolen, duur gereedschap, zadels en zelfs auto's aangeboden, hier krijgen de "Sellers" geld voor en dat kunnen ze na 3 maanden weer terug krijgen. Zo niet dan is het artikel voor de Pawn shop eigenaar. Wij, de "buyers" kunnen het dan weer kopen. Maar de prijzen zijn momenteel erg hoog. Dus we stoppen hier niet meer voor.

We zijn door Flagstaff gereden en hebben de auto op dezelfde parking gezet als in 2012 de Camper. Leuk als je daar de weg weet, haha😀. We hebben er heerlijk op ons gemakje rondgewandeld omdat Flagstaff een centrum heeft, de andere town's hebben dat niet, daar rijdt je gewoon doorheen. We zitten nog steeds op de route66, soms verplicht over de snelweg, omdat de historic route gewoon snelweg is geworden.

We zijn nog gestopt bij Winona, daar lag een brug uit de jaren ’40 die niet meer voor het verkeer gebruikt mag worden, is er een nieuwe brug naast gelegd. We konden er wel over lopen.

Omdat we nog wel wat tijd over hebben, om op het eindpunt Santa Monica te komen, hebben we besloten om de Grand Canyon nog een keer te bezoeken, dit hebben we in 2008 ook al gedaan, maar we willen dit schitterende natuurverschijnsel nog wel een keer zien. Dan moeten we bij Williams in noordelijke richting gaan rijden en ook weer terug, omdat we de route66, in westelijke richting, weer moeten gaan  volgen. 

We waren om 3 uur in Williams en hebben een heel mooi Motel, " M star Hotel" in Williams aan de route66, gevonden. WiFi werkt perfect, wat me heel erg blij maakt😀😀. Even lekker een beetje relaxen en wandelen door de leuke plaats met héél véél motels, eettentjes, Indian giftshops en mooie neons. We hebben al wat rondgewandeld en een biertje gedronken in de Big Horn Saloon, zo lekker Amerikaans, alsof je in een film zit. 

Wat zijn wij blij dat we helemaal geen Hotels/Motels van te voren hebben geboekt, er is overal ruimte en nu kunnen we het zelf allemaal onderweg bepalen. Het was niet verstandig om om 3 uur de weg naar de Grand Canyon te nemen, dan komen we daar laat aan en het is hier al om half 8 donker. Nu gaan we lekker vanavond in dit supergezellige plaatsje ergens een hapje eten en van de verlichting genieten. Morgenochtend rijden we naar de Grand Canyon en zal ik jullie weer "vervelen" met een aantal foto's😉. 

Reacties

stefan A long time ago

ben heel benieuwd naar de foto's want wij willen er ook wel gaan kijken maar de vraag is of dit gaat lukken met de grote camper . zelf ben ik sinds vorig jaar ook meer van het boeken ter plaatse , ik boek alleen nog de eerste 2 nachten en de laatste 2 en de rest ter plekke.

Cor en Rita Toering A long time ago

Wij hebben de hele route66 die we achter de rug hebben weinig RV's gezien. In New Mexico, begon het pas een beetje te komen. Ook de RV parken hebben wij pas gezien vanaf New Mexico en hier in Arizona weer volop Campers en camp sites. We hebben nog wel contact, Stefan.

Xandra A long time ago

Hi, altijd weer leuk om je reisverslag te lezen,en een heel andere kant van America te zien dan de (prachtige) natuurparken. En ja.....the Grand Canyon als je tijd hebt mag je natuurlijk niet missen veel foto plezier daar.

Erica A long time ago

Veel plezier en geniet ervan. Laat de foto's maar komen. 📷

nans A long time ago

Kan niet wachten , de foto's , verslag hihihi net of je er zelf bij ben . Geniet lekker verder .Gr nans.

Yvonne A long time ago

Mooie verhalen echt leuk om te lezen, fijne dagen nog
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!