Dag 19-vr.11 sept.Seligman Arizona naar Needles in Californië

Door Cor en Rita Toering - A long time ago

vandaag hebben we 251 km gereden. We sliepen in Seligman, dus we waren al vroeg in het gezellige plaatsje Seligman, met heel veel souvenirs winkeltjes. Het is hier heel erg druk, er stoppen bussen vol met toeristen die dan even worden losgelaten op de shops. De concurrentie is "moordend", daardoor de prijzen laag. Na een wandeling langs alle winkeltjes te hebben gemaakt zijn we verder gereden naar de Grand Canyon Caverns, hier waren we 3 jaar geleden ook al geweest en zijn we ook niet in de grotten geweest, en nu ook weer niet, waarom rijden we eigenlijk hierheen? Vroegen we ons zelf af. Ach ja, het bekende trekt zullen we maar zeggen.

We volgen nog steeds de historic route66, die dwars door het indianen reservaat "Hualapai Indian Reservation" gaat. (Zie foto van de huizen) het is hier een prachtig landschap. Inmiddels is het weer erg warm geworden.

In Hackberry, net als 3 jaar geleden, scheurde we weer voorbij de leuke General Store, maar we zijn een stukje verderop gekeerd. Het valt op dat de trein ook de route66 volgt, hij rijdt steeds of links of rechts naast ons.

In Kingman hebben we lekker een omelet gegeten en toen waren we klaar voor de bochtige weg naar Oatman. Dit is een hele mooie weg, met haarspeldbochten, geen vangrail maar wel afgronden. Hij loopt over de Sitgreaves Pass, Elev.3550.

Cor stuurt moeiteloos de KIA er overheen. soms moet ik zelfs zeggen: "twee handjes aan het stuur". We zagen ezels in de bergen, en toen we in het dorpje Oatman kwamen liepen er allemaal ezels over de straat. Ik heb er een mooie lederen tas gekocht en toen ik naar buiten kwam, liep er een ezel op me af en beet zo in mijn tas, ik heb hem op zijn snuit gemept en hard NEEEEEE geroepen en toen liet hij los, maar ik heb wel gelijk een aandenken op mijn nieuwe tas, de beet is goed zichtbaar. We hebben nog even met een inwoner van Oakman staan praten en ik zei: "wat is het hier heet, zeg" Yes, mem you are in the Desert" ik heb eigenlijk altijd gedacht dat alleen zandvlaktes een woestijn was, maar dit gedeelte wordt ook echt de Woestijn genoemd. 

Om 5 uur rijden we de staat Californië in en de temperatuur is inmiddels opgelopen tot 107F en dat is 41,5C. de Colorado River is hier de natuurlijke grens tussen Arizona en Californië. In Needles hebben we een mooi Motel gevonden, met hele goed airco en een dubbel kingsize bed, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en lekkere schone handdoeken. Dat is in t.g.t. een RV wel lekker luxe.

We zijn eens aan het rekenen geslagen en we blijken nu wel wat tijd over te hebben, we moeten woensdagavond in Santa Monica zijn en dat is hier 437km vandaan, we hebben nog 4 dagen over. Cor heeft een route bedacht zodat we nog een keer naar Joshua Tree National Park kunnen gaan. In 2008 hebben we een deel van dit mooie park met cactussen en Yucca's overgeslagen. Verder gaan we het laatste stukje lekker rustig aan doen. Ik ga mijn dagelijkse baco-tje nemen en lekker nog wat lezen en slapen. Dan worden jullie zachtjes aan wakker. Lieve groetjes van CoRita

Reacties

Jan A long time ago

Hey Rita, leuke verhaal weer.
Gewoon terugblijten dan leren ze vaak het snelst. Je hebt in ieder geval altijd een verhaal bij je tas, of andersom een tas bij je verhaal.

nans A long time ago

Hè, rita het is geen ezeltje strekje, maar ezeltje bekje. Zonde van je tas , maarja inderdaad je heb er altijd een verhaal bij . Ben nieuwsgierig naar die cactussen en yucca's park nou geniet jullie nog lekker verder gr nans

Cor en Rita Toering A long time ago

Ja, dat pokkebeest, ik aaide hem heel lief en ineens HAP. Plastic zak heb ik uit zijn bek moeten trekken. Leuke reacties Jan en Nans, haha. Zeven uur in de ochtend, ik lig in bed te schuddebuiken. Er stond een Duitser in de buurt en die had het ook over een leuk souvenir en herinneringsbeet op de belangrijke dag 9/11.

Diana A long time ago

Cowboys Bag werd Donkeys Bag? :-p
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!