Dag 20-za.12 sept. Needles naar Twentynine Palms

Door Cor en Rita Toering - 13-09-2015 04:21

We hebben vandaag 220 km gereden.

Om half 10 vertrokken vanuit Needles-Californië. Tot aan Amboy hebben we nog de historic route66 gereden de trein is nog steeds bij ons in de buurt. We komen langs plaatsjes zoals Goffs, Fenner, en Amboy. We hebben genoten van het schitterende landschap zandvlakte's, valleien, hoogte's, Oase's en Fata Morgana's. Ik bedenk me dan dat er mensen in de woestijn liepen, helemaal afgezwakt van de dorst en de hitte en dan zien ze ineens een plas water, dus de laatste krachten ingezet om er te komen, en dan is er helemaal geen water. Dat is toch errugggggg, wij zaten lekker in een airco-auto. Zo is het ook niet te geloven dat er toch af en toe een huis staat, wel heel ver van de weg af. Wij hebben gezien dat de postman in een auto de post in de brievenbussen stopt die allemaal op een rijtje aan de weg staan. De bewoners moeten zelf maar naar de weg komen om hun postbus te legen.

Bij Amboy zijn we van de route af naar het zuiden gereden richting Joshua tree Park. Eerst kwamen we langs de Amboy Crater, daar waren de rotsblokken diep zwart van de lava. Even later zagen we bergen aarde langs de weg, de mensen waren hier aan het graven en toen zagen  we de bedoeling hiervan. Niet eens zo heel erg diep kwam er helder blauw water tevoorschijn en langs de kant van de gegraven geul allerlei schitterende kristallen. Wat hiervan de bedoeling is weet ik niet, wie het WEL weet mag het zeggen in het "reactieschermpje"  hieronder. Ik heb nog even met mijn natte vinger de aarde aangeraakt en het was heel erg zout.

Om 14.00 uur waren we in het mooie plaatsje Twentynine Palms, waar we het leuke El Racho Dolores Motel vonden. Na even te hebben gerelaxed zijn  we weer in de auto gestapt om het Joshua Park alvast even door te rijden, ohhhhhhhhhh wat mooi, de zon was er niet maar wel een prachtige wolkenlucht. Dus ik hoop dat mijn foto's hierdoor wat extra charme krijgen. Na een rit door het park zijn we op de Palms Highway bij de tai- Chinees binnen gestapt en hebben we heerlijk gegeten. Morgen gaan we het park nog beter bekijken en dan met dichte schoenen, want met sandalen zitten er steeds gruissteentjes tussen de tenen, is niet lekker. In 2008 zijn we er te snel doorgereden en dat heb ik altijd heel erg gevonden, nu zullen we er een lange tijd aan gaan besteden. Cactussen, en andere succulenten hebben nu eenmaal onze interesse. Volgens de informatie brochures leven er ook nog veel dieren, wie weet wat ik morgen voor mijn lens krijg.

 

Reacties

Arie en Anneke 13-09-2015 08:42

Ik weet niet of andere hetzelfde probleem hebben maar ik kan de laatste foto's niet zien , zo je album vol zitten? Zouden het zout kristallen kunnen zijn die ze opgraven voor consumptie? Wij lezen elke morgen meteen het verslag zo leuk! Genieten er van. Straks naar zeeland heerlijk 1 weekje vakantie. En jullie ge ieten van alweer de laatste dage Tot zaterdag

Anneke 13-09-2015 08:44

Sorry briefje was ineens weg. Zitten fouten in!

nans 13-09-2015 10:46

Ik kan ook de foto's niet zien , verslag was weer geweldig gr nans oja filmpje was ook leuk wat een geluid maken die treinen .

Cor en Rita Toering 13-09-2015 15:44

Nee de foto's had ik er nog niet opgezet, werkt hier niet optimaal. Dus dat ligt niet aan jullie hoor. Ga het vandaag bij het kantoor proberen, ik ben net wakker het is half 7 en al bloedheet.

Xandra 13-09-2015 19:46

Nog steeds lees ik met veel plezier jullie reisverslag en zal dat wel missen als jullie weer thuis zijn. Wat vliegt de tijd hè nog even en dan staan jullie weer op het vliegveld in L A, maar dan kunnen jullie ook terug kijken op een fantastische reis. Route 66 2015 zal een mooie herinnering worden .Geniet nog maar lekker van de komende dagen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan