Dag 21-Zo.13 sept. Hele dag in Joshua Tree NP

Door Cor en Rita Toering - 13-09-2015 16:24

vandaag hebben we , alleen in het park, 217 km gereden.

Onze dag alleen maar in het Joshua Tree National Park in Californië doorgebracht. Vanmorgen vroeg hebben we besloten om hier nog een nachtje te blijven, het park is zo groot dat we daar wel een dagje kunnen doorbrengen. En inderdaad vanmorgen om 9 uur vertrokken en om half 5 waren we weer terug bij het Motel El Rancho Dolores aan de Twentynine Palms Highway.

In 2008 zijn we er maar een klein deel ingeweest en wij als cactus liefhebbers waren doorover heel erg teleurgesteld, vandaag hebben we het park in alle rust bekeken en we zijn (bijna) op alle bezichtigingspunten geweest. Lekker op het gemakkie gepicknickt, gewandeld, (wel erg heet) en rondgereden in de auto.

We zijn naar het heel hoog gelegen "Keys View" punt gereden. Via een goed begaanbare weg rijden we naar boven op een hoogte van1576mtr. Hier  hebben we een schitterend overzicht over de vallei, de bergen en de woestijn. Als we naar beneden rijden slaan mijn oren dicht, en vraag ik steeds aan Cor of de motor is afgeslagen, 😀 wat is het erg als je ECHT doof bent.

Ook rijden we naar Fortynine Palms Oases, hier tieren de water minnende planten welig en de dieren komen hier naartoe om hun dorst te lessen. Ja er leven hier nog veel dieren, maar we hebben ze niet gezien. Enfin, om het verhaal niet vervelend "te lang"  te maken zeg ik maar dat wij ons hart hebben kunnen ophalen tussen de Cholla Cactussen, schijfcactussen, yucca's, Agave's en de Jushua Tree natuurlijk. De foto's zullen genoeg zeggen. 

Oh ja, nog ff zeuren, we vroegen ons af waarom hier nog zoveel schitterende huizen staan, maar er is hier een Amerikaanse legerbasis.

Reacties

nans 14-09-2015 11:46

Nou, Rita en Cor was weer geweldig te lezen waar jullie geweest zijn , al die cactussen en die andere planten , geweldig . Ga nog een x de foto's bekijken . Gr nans

rifra 14-09-2015 13:19

Mooie foto's heb je eindelijk je hart op kunnen halen bij de Joshua trees, geniet nog maar van de warmte hier regen en kouder,
knuffxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan