Dag 22- ma. 14 sept. Twentynine Palms naar Barstow- Californië

Door Cor en Rita Toering - 15-09-2015 03:20

vandaag hebben we 227km gereden.

Zaterdag waren we bij Amboy van de route66 afgegaan; a. omdat we genoeg tijd hebben en b. omdat we het Joshua Tree Park nog zo graag een keer wilden zien. Vandaag zijn we de 78km naar Amboy weer terug gereden in noordelijke  richting.

Zaterdag hadden we de Amboy Crater rechts laten liggen en waren we verbaasd over het heldere kristalwater, wat we onderweg hadden gezien, bij de afgravingen. Nu zijn we vlak langs de Crater gekomen, hij ligt nl. aan de route 66, en konden we er heel dichtbij komen en er was ook een gebouwtje bij met informatie. Nu weten we dat de eruptie van de Amboy Crater  ong. 10.000 jaar geleden is geweest. Het zoutmeer met de naam "Bristol Lake" is nu een droge kale vlakte, hier groeit helemaal niks. Er wordt zout afgegraven, voor op ons eitje, 😀.  

We verbazen ons ook nog steeds dat er ineens midden in de woestijn een groepje bomen/struiken staan, die zullen ze toch ook niet bij Intratuin hebben gehaald, gaatje graven, planten en water geven? 😀😀😀 waarschijnlijk zijn dat dan de Oases waar ik weleens van heb gehoord maar er nooit bij heb stil gestaan wat het eigenlijk is. 

Om half 12 waren we in Ludlow voor koffie. Het is weer snikheet, het waait en de wind voelt alsof je een warme föhn op je gezicht gericht heb. We blijven sportief en blijven de route66 volgen, bonke, bonke, bonke en de snelle interstate ligt vlak naast ons. Ook onze vriend "de trein" rijdt weer naast ons, nu zagen we er een met 6 locomotieven aan de voorkant, en 1 al duwend van achteren, de trein was zeker 3 km lang. 

 "Get your kicks on route 66" is de kreet over deze weg en het geeft inderdaad een kick, we stoppen gewoon midden op de weg om foto's te maken, we spelen met tumbleweed en rollen het over de weg, omdat we dit zo graag wilden zien rollen, we hebben het voor de video maar in scène gezet en erg gelachen.

Om 12.45 uur kwamen we langs het Bagdad Café, dit café is bekend omdat hier in 1988 een film is opgenomen en de titel van de film is Bagdad Café. Deze film willen we thuis natuurlijk zien. We hebben hier een heerlijke hamburger gegeten en de dame van de zaak, ging foto's van ons maken met bordjes van het café erbij, was een leuk bezoek

In het routeboekje, wat we hadden gekocht, stond een advies om een bezoekje te brengen aan Calico Gost Town, tijd genoeg dus we rijden een paar Mile van de route66 af om er te gaan kijken. Wat een commercieël gedoe zeg, we moesten

$ 18,00 betalen om er binnen te komen, was het gewoon een gecultiveerd museum dorpje met souvenirswinkeltjes (met hoge prijzen) en de gebouwtjes zoals het er in 1881 uitzag toen het nog een mijnstadje was met een handjevol inwoners. We betaalden er $ 4,50 voor een, op een MAGNUM lijkend, ijsje. Voor een mijnbezoekje of een treintripje moest je ook weer betalen. Geen aanrader!!!!!

Om 16.00 uur hadden we in Barstow een mooi Motel van de keten "Travelodge" gevonden. 

 

 

 

Reacties

Filip Sleurink 15-09-2015 09:06

Ik lees je verhaaltjes altijd met veel plezier, net of je naast me op de bank je verhaal aan het vertellen bent.

Klink heel gezellig en een goede informatie over wat jullie allemaal doen en beleven.

Geniet verder van je eis.
Filip

nans 15-09-2015 09:25

Ik geniet weer van je verhaal en inderdaad het is net of je naast me zit , ja ben je toch een beetje bij me .het filmpje kan ik op een of andere manier niet openen , jammer oké geniet lekker verder gr nans oja cor en die tumbelweedshoed staat je enig .

Gerry 15-09-2015 10:39

Ja heerlijk elke morgen die verslagen lezen, ben er ook helemaal bij....alleen merk je er niks van..hahaha veel plezier nog..

Diana 15-09-2015 13:11

Haha! En ik vond de raketjes op de wedren al duur Cor! ;-) Veel plezier nog !

Cor en Rita Toering 15-09-2015 15:57

Bedankt voor de leuke reactie's. Dan voel ik toch dat jullie een beetje bij me zijn. Zoals jullie elke ochtend meteen beginnen te lezen dat heb ik ook, het is nu 6.53 uur, en mijn iPad ligt naast me in het king Size bed. Ik heb een bed met 4 kussens voor mezelf. En Cor heeft ook zo' setje. Alles is BIG hier, ook de mensen 😀😀😀 maar dan in omvang. Vandaag gaan we naar Santa Monica, een dag eerder dan de planning. De laatste 3 nachtjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan