Dag 23-di.15 sept. Barstow naar Rialto CA

Door Cor en Rita Toering - 16-09-2015 02:51

Wij hebben vandaag maar 152 km gereden.

Lekker alles op het gemakkie. Toen we vanmorgen wakker werden regende het behoorlijk hard. Op de TV zagen we de file's rond Los Angeles en ook dat er hevige bosbranden zijn in het noorden van Californië. Ook de regen heeft mensenlevens gekost, maar dat was in Utah, het kan hier behoorlijk tekeer gaan als het water van de bergen afkomt. We hebben aan de man van het Motel gevraagd of onze trip richting SAN Bernardino veilig was, een beetje twijfelend zei hij JA.

We wilden het spoorweg museum of het Route66 museum gaan bezoeken om een leuke bezigheid onder dak te hebben. Maar beide waren alleen open op vr. za. en zondag. pechhh... Het is vandaag dinsdag. We zijn toch maar de route66 gaan volgen, we zien wel hoe erg het is. Nou we hebben wel heel wat diepe plassen moeten doorrijden wat een ontzettende herrie onder de auto gaf. In de verte zagen we al weer een blauwe kucht en op de hoogte van Oro Grande was het weer droog en kleffig warm.

Bij Helendale zagen we een heleboel motoren langs de kant van de weg staan, dus zijn we gestopt  en aan een van de motorrijders gevraagd wat er te doen was. Hier is een "Bottle Tree Ranch" En die hadden zij bezocht. Het was een geweldig gezicht hoe al de motoren achter elkaar wegreden, om hun route66 naar Santa Monica weer te vervolgen. Wij hebben ook even langs de Bottle ranch gewandeld, echt té gek om te zien, allemaal oude dingen, benzinepompen, naaimachine's, botten van dieren, enz. Enz. En niet te vergeten de standaard's met flessen, waar het natuurlijk om gaat. Alles gewoon buiten op een groot veld, het regent hier nl. toch nooit 😀😀☔️☔️ Bij Oro Grande zagen we een hele rij antiek winkeltjes ook hier hebben we even rondgewandeld, helaas was de winkel met turkoois sieraden gesloten, gelukkig voor Cor, haha leuke betaalbare dingen, maar on ongelijk om mee te nemen.

Om 13.00 uur kwamen we langs Victorville daar stond een bord "Emma Jean's-Holland burger Café" onze maag had wel zin in een burger en we hebben er heerlijk gegeten, veel te veel en de de restjes werd ons meegegeven in een piepschuim bakje, vroeger was dat een "doggybag". Hier komen de locale en de hongerige toeristen een hapje eten en de zaak was al vanaf 1947 op deze plek. Ook bekend omdat er hier ook films zijn opgenomen. Ja dit alles kom je gewoon tegen als je maar de historic route66 blijft volgen. Op de naastgelegen snelweg mis je dit soort leuke dingen. We hebben ook wel een groot stuk snelweg MOETEN rijden omdat de historic route onder het asfalt van de snelweg ligt. De snelweg naar Los Angeles is 6 banen breed en erg druk, maar Cor heeft daar geen moeite mee, ik zal maar niks zeggen, 😁

Om 16.00 uur waren we in Rialto bij weer een Wigwam Motel, de Teepee's staan op een mooi veld met palmbomen. En de auto naast de deur. De ruimte in een Teepee is niet zo groot, maar wel heel knus. 

Reacties

Xandra 16-09-2015 08:33

Goedemorgen vakantiegangers,, ik zit weer heerlijk met de koffie jullie verslag te lezen, de krant moet maar even wachten,ha,ha, Gelukkig hebben jullie niet al te veel last van de regenbuien want het kan daar goed spoken weten wij uit ervaring. De foto's zijn prachtig en hier begint het nu dus ook te kriebelen om weer eens die kant op te gaan😀 Maar voor nu, lekker nog blijven genieten van jullie reis en ik ben benieuwd naar alle souvenirs

rifra 16-09-2015 09:47

Ja het kan dar zeker spoken,
het schijnt dat er in Zion mensen zijn overleden en nog vermist, zo zie je maar dat het heel vlug om kan slaan,
gelukkig hebben jullie weer goed weer dus nog even genieten,leuke foto trouwens,krijg weer zin nog 3weken dan mogen wij, zin in,
knuff xx Rifra.

nans 16-09-2015 16:38

Hallo , cor en rita heb weer zitten genieten van het verslag blij te horen dat de regen bij jullie wel mee valt . Geniet nog lekker verder want het is nu nog maar een paar daagjes gr nans

Cor en Rita Toering 16-09-2015 16:40

Ja, we hebben gisteravond op de TV vreselijke beelden gezien, van vrachtwagens die met de stroom, in het rode water, wegdreven. Het is hier sinds 1968 niet meer zo erg geweest. Ook in de plaatsen waar we 2 dagen geleden waren heeft het behoorlijk gespookt. Vandaag gaan we langs Hollywood en Beverly Hills en hopen we "the end of the trail" te bereiken.

nelly en johan 16-09-2015 16:49

hoi Rita en Cor, we wensen jullie een goede reis terug naar huis. Toen ik maandag geen verslag van jullie ontving was ik ongerust, op de radio gehoord van het slechte weer en de branden, maar gelukkig was er dindag een verslag. gr. en tot binnenkort.

Cor en Rita Toering 16-09-2015 16:56

Haha, Cor zegt: even een dagje GEEN verslag schrijven, kijken of ze zich zorgen maken om ons. 😀😀 we liggen nog in ons bed in de Teepee (wigwam) en ik zie de zon al door de gordijntjes schijnen.

Jan Verburg 16-09-2015 20:53

Hoi Rita en Cor.
Heb jullie hele reis gevolgd ,zeer de moeite waard zeker omdat jij het zo lekker allemaal beschreef,bravo! Heel veel momenten van herkenning gehad.
Alvast een goede reis terug en vanmorgen misten wij jou bij het zwemmen.

Ineke & Domien 16-09-2015 23:29

Lekker knus in de wigwam 😉😉😉
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan