Dag 24-wo.16 sept. Rialto naar Long Beach-California

Door Cor en Rita Toering - 17-09-2015 06:13

We hebben vandaag 174 km gereden in 9 uur, over de route 66.

Om 9 uur vertrokken uit Rialto, waar we heerlijk hebben geslapen in het Wigwam Motel. We hebben gelezen dat de weg vanaf hier naar  Santa Monica, eindeloos duurt vanwege de vele stoplichten. Over de snelweg is het 112km en rijdt je het in 1 uur en 20 min. Moet je natuurlijk ook geen file's hebben want het is hier verschrikkelijk druk rond Los Angeles. De verleiding is groot om dan voor de snelweg te kiezen, maar we hebben "A" gezegd dus we zullen ook "B" zeggen en maken de historic route 66 af.

We rijden over de Foothill boulevard, de Colorado boulevard, en bij Pasadena volgen we de Arroyo Parkway, Sunset boulevard, Hollywood boulevard en we gaan weer terug naar de Santa Monica boulevard. We komen langs plaatsen zoals: Fontana, Upland, boodschappen gedaan in Glendora, Monrovia en Pasadena. Hier hebben we helemaal geen idee meer dat we op de route66 zitten, geen oude verlaten huizen en/of benzinepompen meer, alles is bebouwd met winkels, restaurant, hotels, kappers en vooral nagelstudio's. Prachtige palmen langs de weg en héél en héél en héél véél stoplichten. Ik wilde graag over de "walk of fame" wandelen en de Hills van Hollywood bekijken, dus we zijn even van de weg af over de Hollywood boulevard en de Sunset boulevard gewandeld, wat een zootje zeg. Kapotte straten, slechte winkels, veel dakloze mensen op bankjes of op straat. Alleen  de Walk of fame is bestraat met natuurlijk alle tegels van bekende sterren.

Via de Santa Monica boulevard kwamen we bij de pier van Santa Monica, we hebben de auto voor $ 15,00 in de parkeer garage gezet en over de pier gewandeld, daar staat immers het bekende bord "End of the trail" en daarmee MOETEN we op de foto, is best wel een kippenvel momentje, we zeiden nog tegen elkaar: "dat doen we toch maar even hé?, op onze ouwe dag😀". We hebben aan het eind van de pier genoten van de hoge golven van de Pacific ocean en er een hamburger met een frietje gegeten.

Het hotel wat we besproken hadden,  voor 2 nachten,  staat in Long Beach, 46km vanaf Santa Monica, daar hebben we 2 uur over gereden, drukkkkkkkkk, 2 X 6 banen breed en in een langzaamrijdende file. We waren om 6 uur bij het Days Inn Hotel in Long Beach. We zijn 9 uur onderweg geweest voor 174 km, alleen een onderbreking voor een wandeling van plm. 1,5 uur over de pier in Santa Monica. De temperatuur was vandaag aangenaam 24C

 

Reacties

nans 18-09-2015 19:31

Cor en rita, ik heb geweldig genoten van jullie reis of ik er zelf bij was . Wil jullie bedanken voor het mee genieten .Prettige reis terug en zie jullie weer in wemeldinge .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan