Arches en Monument Valley

Door Tjitske Tania - 23-09-2015 04:50

Dinsdag 22 september - Vanochtend zijn we weer vroeg opgestaan, zodat we op tijd in Arches waren (rond half 10). 

Dit betrekkelijk kleine park, dankt zijn naam aan de stenen bogen. De bogen en vele andere sculpturen zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en de ondergrond van zout. De afstand tussen de steunpunten van de grootste boog, de Landscape Arch, is zelfs 100 meter. De bogen zijn allemaal via 1 verbindingsweg te bereiken. Gevolg: een rij voor de ingang en in het park was het behoorlijk druk met auto's en rv's. Hierdoor konden we onze camper op veel plekken niet kwijt, zodat we niet alle mooie uitzichten goed konden bekijken. We hebben 2 korte wandelingen gedaan die de moeite waard waren; de North Bend & de South Bend en een wandeling waarbij we de Delicate Arch (nationaal symbool van Utah) van een afstand konden bekijken. Al met al leuk om te zien, maar het was wel heel wat anders door de voorgaande parken. Waarschijnlijk vooral omdat dit zo'n druk en (in het bijbehorende dorp) zo'n commercieel park is. 

Na 2 en een half uur hadden we het wel bekeken en zijn we het dorp ingegaan om te tanken, boodschappen te doen en misbruik te maken van de Wifi in de plaatselijke Mac. Om 2PM zijn we op weg gegaan naar Monument Valley. Wat een geweldige route was dit weer! We hebben er 3 uren over gereden, langs en over de mooiste bergen en geweldige vergezichten. Toen we in de buurt kwamen van Monument Valley was dit al gauw duidelijk: Monument Valley ligt in de woestijn en beschikt over unieke rode rotsformaties, welke aan het wilde westen doen denken. Monument Valley is het meest gefotografeerde gebied van de wereld en al heel vaak gebruikt als decor voor films (zoals de westerns), en tv-series. Monument Valley ligt op het Colorado Plateau, vlakbij het stadje Gouldings en wordt beheerd door de Navajo-stam (dus geen Amerikaan meer te bekennen hier!).

In Monument Valley zijn we op Goulding's Camp Park beland. Op een prachtige plek met als uitzicht 1 van de monumenten. Nadat we snel hebben gegeten zijn we net voor zonsondergang dichter naar de valley gelopen en hebben daar met de ondergaande zon een paar mooie foto's kunnen maken. 

Ow ja, het weer van vandaag; de hele dag bewolkt maar wel lekker warm, zo rond de 28 graden. Vanaf morgen alleen nog maar zon als we de vooruitzichten mogen geloven :)

Reacties

Anneke 23-09-2015 08:21

Ideaal, die wifi in de Mac ;)

Jammer dat het zo druk was. Er zijn dus meer mensen op het goede idee gekomen om het park te bezoeken. Volgende keer beter!

Pap en Mam 24-09-2015 20:03

Geen Amerikanen meer, maar indianen :) Wow.

Jullie treffen het dus goed met het weer.
Heerlijk en nu nog nieuwsgieriger naar de foto's :) !!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan