Barstow

Door Tjitske Tania - 28-09-2015 04:58

Vandaag was een 'rijdag'. We zijn kwart voor 8 vertrokken voor onze reis van de Grand Canyon naar tussenpunt Barstow. Yosemite in 1 dag bereiken is niet echt te doen met een camper (zo'n 12.5 uren rijden). Deze eerste dag hebben we zo'n 300 mile de Highway 40 gevolgd. Een redelijk vlakke maar wel winderige weg (dat is niet heel fijn met zo'n hoge camper..) met deels een stuk van de Historic Route 66. Daar hebben we ook even getankt. Dat we in de middle of nowhere zaten werd wel duidelijk aan de hoge benzineprijzen. Waar we elders zo'n 2,77 dollar per gallon betalen, was dat hier ineens 4,99! Een stuk verderop was het weer een stuk goedkoper, gelukkig ;) 

Toen we tankten kregen we een megaklap van de warmte te verduren. We dachten dat de airco niet meer goed werkte, maar toen we uitstapten werd het al gauw duidelijk waarom; het was meer dan 40 graden met een heel vieze fohnwind.. Niet te harden! 

Rond 3PM kwamen we in Barstow aan op de KOA camping. Ook daar was het lekker warm, zo'n 38 graden. Eerst ons maar opgesloten in de camper met de airco vol aan. Daarna in de laundry een was gedraaid, gegeten en een half uurtje gezwommen in het zwembad. Heerlijk, met zo'n 33 graden even afkoelen.. Op dit moment is het bijna 8 uur en zitten we nog met 32 graden even bij te komen. Lekker buiten met uitzicht op de supermaansverduistering! Hopelijk kunnen we vanavond ondanks de warmte lekker slapen. In Yosemite is het 's nachts zo'n 2 graden, dus we moeten morgen vast weer even schakelen.. Vanaf morgen zitten we weer 2 nachten op een camping zonder voorzieningen, dus hopelijk kunnen we dinsdagavond of woensdag weer een update plaatsen!

De auto rijdt nu trouwens nog steeds redelijk goed maar we gaan morgenochtend voor de zekerheid nog wel even langs Cruise America in Bakersfield om het 1 en ander te laten checken (omdat dat stomme lampje nog steeds flikkert en zo..)

Reacties

Simon 28-09-2015 06:51

Tjah, wat moet je zeggen! Weer wat gaaf? Wat super? Allemachtig wat mooi allemaal zeg! We genieten mee! Ik heb even gegoogled op SES maar dan kom op bij magnetronovens uit, dat zal het probleem wel niet zijn;) Goede reis naar yosemite!

Martinus 28-09-2015 20:15

Wauw, wat een ervaring, iets met een bucketlist....,
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan