Yosemite

Door Tjitske Tania - 01-10-2015 05:25

Vandaag vroeg op weg richting Yosemite! Eerst langs de Walmart en Cruise America. Maar helaas konden ze bij Cruise America in Bakersfield niets voor ons betekenen; zij hebben alleen een ophaal- en inleverdepot, zonder werkplaats. Nog een x met de hulplijn van Cruise America gebeld en na hun geruststelling dat we met het knipperende lampje konden gaan rijden, zijn we verder gegaan naar Yosemite. 

Het 1e stuk van de route was erg relaxed. Tussen Bakersfield en Fresno zaten we midden in een groot akkerbouwgebied: veel fruitbomen (appels en druiven) en koeien (van die megagrote ranches, met alleen maar overkappingen en koeien in een dor gebied, zo zielig...). Hierdoor was het ook erg druk op de weg met vrachtwagens, dit was erg vervelend om te rijden door het vele inhalen en zo. Maar, AM sloeg zich er goed doorheen gelukkig! In Fresno hebben we nog een x de tank volgegooid en daarna zijn we doorgereden. Eerst een stuk door de mooie bossen van de Sierra Nevada, dat was een hele verademing tov de route daarvoor die alleen maar door woestijnachtig gebied ging. Uiteindelijk kwamen we bij de toegang van Yosemite en vanuit daar was het nog een dik uur rijden naar de camping. Die weg was 1 en al haarspeldbocht en stijgend, dus met een gemiddelde van 30 mile per uur schoot dat niet echt op. Maar, net voor 6PM waren we er dan eindelijk: op de camping Upper Pines, midden in het bos! Omdat we 'te laat' waren, konden we zonder in te checken doorrijden naar onze plaats. Op een bord stond onze naam + plaatsnummer vermeld plus het verzoek om ons de volgende ochtend nog even officieel te melden. Goed geregeld dus! We schrokken wel een beetje van de grote boxen die bij elke kampeerplaats staan: een 'bearlocker'. Dit is bedoeld om alle geurende etenswaren en andere goederen (zoals deo en tandpasta) in op te bergen. Dit om te voorkomen dat beren inbreken in de auto en zich bezeren. Gelukkig is dit niet van toepassing op campers, omdat wij alles al opbergen in kastjes en de koelkast. Maar dat er beren zijn werd ineens wel heel duidelijk. 

Omdat we verschrikkelijk moe waren van de lange reis van die dag zijn we om half 10 op bed gegaan en als een blok in slaap gevallen.

 

Reacties

Anneke 01-10-2015 06:48

Was de Tioga Pass open? ;)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan