Yosemite

Door Tjitske Tania - 01-10-2015 05:27

Vanochtend half 9 schrokken we wakker... Zonder ook maar iets van een beer te hebben vernomen hadden we beide heerlijk geslapen. Om 10 uur gingen we, na het inchecken, al wandelend op pad. 

We zijn begonnen met de Lower Yosemite trail. Een prachtige route door het bos, naar de op dit moment uitgedroogde waterval. Daarna zijn we bij de El Capitan uitgestapt Dit is een grote en verschrikkelijk steile rots/berg die erg populair is onder klimmers. We hebben dan ook een tijdje naar een aantal klimmers op de berg gekeken. Gelukkig hadden we een verrekijker bij ons want anders hadden we ze niet kunnen zien, zo klein en ver weg waren ze. 

Vanuit dat punt zijn we naar de Bridal Vell Fall gelopen via een pad door het bos met erg veel klimmen en dalen. Geen mens tegengekomen, alleen erg veel spelende eekhoorns. Geweldig om te zien hoe die beestjes elkaar uitdagen en achter elkaar aan de bomen invliegen. Na die route hebben we de Bridal Vell trail gelopen, een korte route naar een net niet helemaal opgedroogde waterval. 

Na de waterval zijn we met de shuttlebus (AM zag onderweg nog een wolf lopen!) weer teruggegaan naar Yosemite Village waar we even in het Visitor Center hebben rondgekeken. Erg leuke informatie over het ontstaan en het (dieren)leven in het gebied.

Hierna pakten we de laatste bus van de dag, eerst op naar de Stoneman bridge: een mooie oude stenen brug die vroeg om mooie foto's :) Daarna zijn we uitgestapt voor de trail 'Vernal Fall'. Hier stroomde onderaan al water dus moest het nu echt goed komen met de waterval. Dit vroeg echter wel een dik uur klimmen. Maar dit was de moeite waard! Een mooie waterval, hoog in de rotsen. Ik ben zelf voor het laatste stuk klimmen afgehaakt, omhoog is geen probleem maar omlaag is met hoogtevrees altijd een crime. Arne-Menno is daarna nog alleen naar de top geklommen zodat hij boven bij de waterval was. Daarna zijn we samen weer naar beneden geklommen/gerend/gewandeld. 

Net voor 6PM waren we weer terug bij de camper. Lekker vermoeid en hongerig waren we weer door deze -opnieuw- leuke dag. Gegeten, gedoucht, een prachtige zonsondergang bekeken en nu heerlijk aan het lezen en de route voor de komende dagen aan het uitstippelen. Morgen op naar de kust, naar Santa Cruz/Monterey!

Reacties

Simon 01-10-2015 07:00

Wolf in schaapskleren zeker? Geniet nog maar goed dit laatste weekje!!!!

Aline 01-10-2015 11:34

Wat een avonturen!! En die foto's!! WAUW!! Willen jullie nog wel terug? ;)

Jan 01-10-2015 12:05

Geweldig! Heeft AM nog succes gehad met het vissen?

Ben erg benieuwd naar de foto's!

Veel plezier nog de laatste week.

Jan 01-10-2015 12:07

*Benieuwd naar de rest van de foto's!

Pap en Mam 02-10-2015 09:52

Jullie beleven heel wat :)
Dat wordt straks nog afkicken :)
Heel benieuwd naar alle foto's !
De door jullie geplaatste foto's vragen naar meer.
Prachtig daar hoor .
Geniet nog van jullie laatste dagen.

Michiel 03-10-2015 16:57

El Capitan is ook erg populair bij me, heerlijk besturingssysteem op de appel.

Jiska 06-10-2015 21:40

Wauww!!!! Wat een belevenissen!!!! Superrr
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan