Yosemite

Door Tjitske Tania - A long time ago

Vanochtend half 9 schrokken we wakker... Zonder ook maar iets van een beer te hebben vernomen hadden we beide heerlijk geslapen. Om 10 uur gingen we, na het inchecken, al wandelend op pad. 

We zijn begonnen met de Lower Yosemite trail. Een prachtige route door het bos, naar de op dit moment uitgedroogde waterval. Daarna zijn we bij de El Capitan uitgestapt Dit is een grote en verschrikkelijk steile rots/berg die erg populair is onder klimmers. We hebben dan ook een tijdje naar een aantal klimmers op de berg gekeken. Gelukkig hadden we een verrekijker bij ons want anders hadden we ze niet kunnen zien, zo klein en ver weg waren ze. 

Vanuit dat punt zijn we naar de Bridal Vell Fall gelopen via een pad door het bos met erg veel klimmen en dalen. Geen mens tegengekomen, alleen erg veel spelende eekhoorns. Geweldig om te zien hoe die beestjes elkaar uitdagen en achter elkaar aan de bomen invliegen. Na die route hebben we de Bridal Vell trail gelopen, een korte route naar een net niet helemaal opgedroogde waterval. 

Na de waterval zijn we met de shuttlebus (AM zag onderweg nog een wolf lopen!) weer teruggegaan naar Yosemite Village waar we even in het Visitor Center hebben rondgekeken. Erg leuke informatie over het ontstaan en het (dieren)leven in het gebied.

Hierna pakten we de laatste bus van de dag, eerst op naar de Stoneman bridge: een mooie oude stenen brug die vroeg om mooie foto's :) Daarna zijn we uitgestapt voor de trail 'Vernal Fall'. Hier stroomde onderaan al water dus moest het nu echt goed komen met de waterval. Dit vroeg echter wel een dik uur klimmen. Maar dit was de moeite waard! Een mooie waterval, hoog in de rotsen. Ik ben zelf voor het laatste stuk klimmen afgehaakt, omhoog is geen probleem maar omlaag is met hoogtevrees altijd een crime. Arne-Menno is daarna nog alleen naar de top geklommen zodat hij boven bij de waterval was. Daarna zijn we samen weer naar beneden geklommen/gerend/gewandeld. 

Net voor 6PM waren we weer terug bij de camper. Lekker vermoeid en hongerig waren we weer door deze -opnieuw- leuke dag. Gegeten, gedoucht, een prachtige zonsondergang bekeken en nu heerlijk aan het lezen en de route voor de komende dagen aan het uitstippelen. Morgen op naar de kust, naar Santa Cruz/Monterey!

Reacties

Simon A long time ago

Wolf in schaapskleren zeker? Geniet nog maar goed dit laatste weekje!!!!

Aline A long time ago

Wat een avonturen!! En die foto's!! WAUW!! Willen jullie nog wel terug? ;)

Jan A long time ago

Geweldig! Heeft AM nog succes gehad met het vissen?

Ben erg benieuwd naar de foto's!

Veel plezier nog de laatste week.

Jan A long time ago

*Benieuwd naar de rest van de foto's!

Pap en Mam A long time ago

Jullie beleven heel wat :)
Dat wordt straks nog afkicken :)
Heel benieuwd naar alle foto's !
De door jullie geplaatste foto's vragen naar meer.
Prachtig daar hoor .
Geniet nog van jullie laatste dagen.

Michiel A long time ago

El Capitan is ook erg populair bij me, heerlijk besturingssysteem op de appel.

Jiska A long time ago

Wauww!!!! Wat een belevenissen!!!! Superrr
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!