Santa Barbara

Door Tjitske Tania - 03-10-2015 17:41

Vrijdag 2 oktober - Op campground Kirk Kreek zijn we heerlijk relaxed opgestaan en hebben we ontbeten in de zon, met zeezicht natuurlijk! Rond half 11 zijn we vertrokken richting Santa Barbara. Vanaf Kirk Creek was het nog een pittig stukje Highway, met veel haarspeldbochten en stijgen en dalen. Toen dat 'ruigere' deel van de weg was afgelopen kwamen we langs een baai waarin je sea elephants kon bekijken. Was een erg mooi gezicht, er lag een kolonie van een paar honderd jonge sea elephants en we hebben er uitleg over gekregen van een gids. 

Niet lang daarna kwamen we langs een weiland met koeien en... zebra's.. We moesten een paar x met onze ogen knipperen, maar ze stonden er toch echt. Heel bijzonder.. De laatste stop was bij Morro Bay. Dit is het laatste stukje van de Highway 1 waarbij je echt via de oceaan rijdt. In de Morro Bay ligt een grote vulkanische rots, was een mooi plekje om even te lunchen. 

Rond 3PM kwamen we, opnieuw via een mooie route via de bergen, aan op de camping in Santa Barbara. Nadat we hadden gedoucht, kwam Janneke ons ophalen! Was natuurlijk weer een leuk weerzien!! We zijn naar Jannekes' en Gereds' appartement gegaan, in een supermooie wijk. Vlakbij het strand, allemaal palmbomen, mooie straten en huizen... En een mooie tuin waarin ze een 'American Party' voor ons hadden georganiseerd. Op vrijdagavond doen Janneke en Gered altijd 'Kickball' met een groep vrienden. Voordat ze daarnaar toe gaan moet er natuurlijk (??) eerst even worden gegeten en gedronken. Het was erg gezellig, met verschillende partijtjes BeerPong. Rond half 9 begon de wedstrijd Kickball, ook vlakbij hun huis. Ze doen met het team mee aan een officiële competitie waarbij ze elke vrijdagavond een wedstrijd spelen. Kickball is een soort combinatie van baseball, softbal en voetbal, waarbij de gezelligheid en de sociale contacten voorop staan. Op deze manier leren nieuwe mensen in de stad elkaar kennen. 

Na een uurtje zat de wedstrijd erop, dik verloren helaas, maar wel erg gezellig en fanatiek :)

Reacties

Anneke 03-10-2015 18:42

Geweldig om zo via Janneke en Gered ook het 'gewone' Amerikaanse leven mee te krijgen. Nog veel plezier met elkaar! Jullie foto's zijn prachtig!

Michiel 04-10-2015 13:40

Sa wurde dy Amerikanen dus sa grau, troch te sporten!

In kristelike snein tawinske!

Jiska 06-10-2015 21:53

Wat leuk!!
Super...
Geweldige belevenissen! Wat een ervaring!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan