9 aug. Van Yosemite naar Sequoia NP

Door Boris Mulders - 11-08-2015 06:52

De camping in Yosemite was een echte natuurcamping. Koud stromend water, een toilet, geen verlichting, ongelijke camperplaatsen, en dat was het. Iedere plaats was voorzien van een picknicktafel, een stookplaats (met bbq-rek) en een bear locker.(een stalen kast om alle etenswaren in op te bergen om te voorkomen dat de beren 's-nachts een bezoekje komen brengen IN de camper. Na e.e.a.in Yosemite bekeken te hebben (we konden gebruik maken van een gratis shuttle bus) zijn we doorgereden, op weg naar Sequoia N.P.. Onderweg hebben we nog een ree met haar kalf gezien, heel veel eekhoorns, en hebben we nog even moeten stoppen om een beer, pal voor onze neus !!, over te laten steken. En dat was niet de enige, een paar mijl verder hebben we nog een beer 'gespot' op zo'n 15 mtr. afstand. Ook nog veel roofvogels gezien dus al met al een mooie 'natuurdag'.

Het rijden metde camper gaat steeds makkeljker. Is ook wel handig omdat er in onze route nogal wat bochten zitten en er ook forse hoogteverschillen zijn. We hebben al op zo'n  7000 ft. hoogte gezeten. Het verbruik weet ik nog niet maar er zit wel een forse tank in. Er ging 37 gallon in (zat nog voor een kwart vol) en dat kostte 118 dollar. 

YOSEMITE, een prachtig natuurgebied, een mooi park.. Daar lekker primitief op de camping gestaan.. Ze hadden nog net een toilet en koud stromend water.. Maar geen elektriciteit.. Suz en ik zijn eerst hout gaan verzamelen voor een kampvuur.. Daarna gegeten en het kampvuur gemaakt.. Wij hebben het eigenlijk heel luxe met de camper Sommige mensen sliepen in een hangmat of op de grond.. Je zou dan maar wakker worden en ineens een beer naast je zien staan haha Groetjes Linda

Reacties

Gerard 11-08-2015 10:12 {{button-34044}}

Leuk om zo de verslagen en wat foto's te kunnen zien.

tonb 12-08-2015 20:59 {{button-34181}}

Ria en Boris,
vergeten jullie niet te oefenen met Jeu de Boules. Vandaag stond in de krant dat Frankrijk v er voor gaat om het boulen toe te voegen aan de Olympische spelen in 2020.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan