Met een omweg naar Madison Wisconsin

Door J. Schaefer - A long time ago

John en Janet willen ons vandaag meenemen langs kleine wegen om de sfeer van het Midwesten te laten zien om uiteindelijk bij hun dochter Jill en Mike met hun kinderen in de buurt van Madison in Wisconsin uit te komen en samen te dineren. 

Dus rijden maar , nog nooit zoveel maïs en soyabonen aanplant gezien. Kilometers ver en je vraagt je af wat die monocultuur voor impact heeft op alles. Eenmaal uit Illinois veranderde het landschap en was er ook echt wat te zien, mooi heuvelland hier en daar goed onderhouden boerderijen, stille dorpen, die erg op elkaar lijken en omdat het weer vreselijk warm was heel weinig mensen te zien. Een stuk verder kwamen we in Luxemburg, een klein stadje met op de heuvel een grote kerk en een prachtig kerkhof, met grafstenen uit 1850 met Duitse inscriptie, toch wel typisch. Nog een heel eind verder kwamen we bij de machtige Mississippi, wat een rivier, ook de moerasgebieden er rond waren prachtig, veel watervogels, maar de Amerikaanse Adelaar, The Bald Eagle, hebben we niet kunnen spotten jammergenoeg, hij viste elders.

de lunch was very local, but good food, de eigenares een bezienswaardigheid. Ondanks alle moderne ontwikkelingen blijft er hier toch een heel speciaal sfeertje hangen. Die dualiteit is prachtig.

het werd nu toch wel lang rijden, maar buiten was het nog warmer dan gisteren 98°F, bijna lichaamstemperatuur! Dat is voor ons ouwetjes niet erg comfortabel. Toch waren die binnen wegen heel leuk het is hier lieflijk heuvelachtig een beetje uitgestrekte Vlaamse Ardennen, want alles is hier big, bigger, biggest.

het weerzien met Jill en later Mike was hartelijk. Ze hebben een leuk gezin en hun kinderen zijn heel open en sportief en hebben dezelfde leeftijd als onze kleinkinderen. Jack, Leo en Katherine. Ze wonen prachtig en we konden met het hele gezelschap in één van hun auto's. Mike kwam wel achter met Jack die nog met school een soccergame had gespeeld. Ze zijn wintersport fanaten en dan heb je wel een zware auto nodig. Op naar een groot, mooi restaurant, zoals altijd hier lekker lawaaiig maar dat stoort niemand.

Mike haalde nog zijn herinneringen aan de golfpartij met J.W. en André op, zijn bezoek bij ons, het biercafé en de spareribs in Amadeus en Jill vroeg vooral naar jou Marianne en je praktijk, ze vond jullie huis zo leuk! De foto van jullie middag in Gent met Julie en Olivier die ze in Parijs hadden ontmoet, die ik liet zien werd bekeken en herbekeken. Jill zei dat Camille helemaal jou was Marianne toen jullie elkaar voor het eerst ontmoette en dat klopt wel want toen was je net zo oud als Camille nu. Kortom het werd een een heel geanimeerd weerzien, veel te kort, maar wij moesten nog terug en via de highway was het wel korter, maar ook niet om de hoek en de kinderen zijn ook hier weer met school begonnen en vielen om van de slaap. Zij hopen zomers eens naar België te komen, wie weet!

Janet bracht ons snel en veilig thuis, even bijkomen van indrukken en dan naar bed. Morgen gaan we op weg naar Canada en het grote avontuur. We zijn blij hier te zijn geweest, de hartelijkheid doet ons goed. We hopen dat John volgende week zijn knieoperatie goed doorstaat. Hij heeft veel last aan beide knieën dus zal na de eerste ook de andere knie van  een prothese worden voorzien. We hebben met hem te doen. Hij heeft ook last van zijn evenwicht, maar alles kan niet tegelijk aan gepakt worden. Je hoort hem niet klagen, maar hij ziet erheen begrijpelijk wel tegenop. Janet houd alles onder controle en dat is een hele geruststelling voor John.

 

 

Reacties

Ine A long time ago

Eens gelogeerd in Memphis bij familie.Heb toen ook de Missippi gezien:schitterende rivier, langs de oevers speelde zich veelgeschiedenis af.
DeBald Eagle zul je vaak zien bij Victoria en omgeving.
Goede vlucht naar Vancouver!

JW A long time ago

Goeie morgen,hier 10.30
Rijdt de camper goed?
Zeker wel beetje afscheidspijn na de familie te hebben verlaten.
Het grote avontuur lonkt echter
Wij volgen jullie met veel interesse,super van onze schoonbroer en zus om dit avontuur aan te vatten
Hier wordt een mens jong van
Met ons alles ok veel werk op de plank en in WE samen leuke dingen doen!!
Kus aan mijn zus en speciale gr aan Hans van ons beiden
M&JW

Camille A long time ago

Super om te horen dat het daar zo mooi is! Ik wil dat ook wel ooit eens zien hoor. leuk dat je iedereen wat foto's hebt laten zien. Ik vind het super dat ze ook zo begaan was met de paktijk. Het zou super zijn moesten ze is naar hier komen!

xx Camille
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!