Wakker worden aan de zee

Door J. Schaefer - A long time ago

Zondag 6 sept.

Mijn verjaardag eens helemaal anders. Het is ook een speciale: 75 jaar, driekwart eeuw, ik kan het niet geloven, maar als je eens terug gaat in je herinneringen is dat een heel dik boek geworden. Zoet en zuur, pikant en gelukkig maar heel weinig bitter, ik prijs me gelukkig en neem me voor om door te gaan samen met allen die me zo dierbaar zijn, dat het nog lang mag blijven duren dat we er van kunnen genieten. Bedankt voor jullie wensen, ze verwarmden mijn hart. En dat was wel nodig die ochtend, we vonden de verwarming "furnace" genaamd en konden hem nog aan de praat krijgen ook.
We bleven nog lekker in bed, de tijd is van ons en het ontbijt (leftovers) kon wel wachten. Tegen 10 uur maakten we ons klaar om te vertrekken, want er moesten nu echt wel inkopen worden gedaan. Barry was ook nu weer onze hulp. Kaartje erbij, de weg aangegeven voor de Co-op, die op de weg lag naar Butchard Gardens, waar we die dag naar toe wilden. De inkopen waren een toeristische uitstap op zich, wat een keus, maar ook wat een grote verpakkingen! Klein bestaat hier niet vrees ik. Eindelijk hadden we onze kar helemaal vol en mijn portemonnee een stuk lichter, want eten is hier toch wat duurder dan bij ons heb ik de indruk, maar echt er over oordelen kan ik natuurlijk nog niet. Een luilekkerland wel voor glutenvrij, nog nooit zoveel aanbod gezien! Waarschijnlijk ook voor andere allergieën, dat is me minder opgevallen.
Alles stouwen in onze Big Berta en weer op pad. Zo spannend allemaal. Die tuinen zijn inderdaad prachtig. Meer dan honderd jaar geleden aangelegd door Mrs.  Butchard  in een steengroeve waar haar echtgenoot limestone uit won. Door de jaren heen werd deze tuin verder ontwikkeld en verfraaid. Een must do en op eigen wijze een tegenhanger van de Floralien en de Keukenhof, alleen kun je hier het hele jaar terecht met wijzigingen volgens de seizoenen.

Voor we binnen gingen hebben we eerst gelunched in ons rijdend huisje, dat is er toch super gemakkelijk aan! Altijd je bed en je eten bij de hand.
Toen Hans zag hoe groot en met hoeveel niveau verschil de tuinen waren besloot hij lekker bij Big Berta te blijven en de klapstoeltjes te proberen, het zonnetje scheen ondertussen heerlijk.

Eenmaal terug heb ik ze ook even getest , maar toen werd het tijd om onze volgende camping bij Victoria op te zoeken. Dat ging in het begin best wel, ondanks het vele weekend verkeer, maar toen kreeg Suzanne kuren, ze sputterde en liet ons zo maar staan. Het had wat voeten in de aarde voor we het juiste pad weer volgden, maar het stratensysteem is net zo als bij hun zuiderburen en we hadden een kaart. Ouderwets gaat ook, soms zelfs beter. Westbay Marina RV Park had een prima plekje voor ons op de eerste rij, met zicht over het water op de skyline van Victoria!!
Altijd veel vertier van boten, de watertaxi en niet te vergeten de watervliegtuigjes. Een WOW effect voor ons. Mooi cadeautje voor mij ook!
Hans wilde me feestelijk uit eten nemen, maar dat zag ik vandaag niet meer zitten en zo werd er voor het eerst in de BB gekookt, nou gekookt.... Roereieren met ham een aangeschaft rode bietenslaatje en een super lekkere aardappelsla ook ingekocht. Met druiven toe en een prima koffietje aangeboden door de chef, was ik heel content. O ja we gaan weer eens alcohol vrij op deze reis, dus hebben we geaperitiefd met nootjes, chips en V8 tomatensap. Daarna met een boek genieten van de ondergaande zon en het wisselend uitzicht op de stad en een klein ommetje en dan de koffer in. Morgen zullen we Victoria gaan ontdekken.

Reacties

Ine A long time ago

Van harte geluk gewenst met je verjaardag, een bijzondere,
Marijke. En nog heel veel goeds daarna. Dank voor je gezellige verslagen. Goede reis verder. Het is daar mooi!
Liefs van
Ine.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!