Gaan we beren zien?

Door J. Schaefer - A long time ago

Woensdag 9 sept

Het is vannacht beginnen regenen en dat gaat door als we wakker worden, alles is mist hier en we blijven lang in bed. Het blijft de hele ochtend heel fijn motregenen, maar het is niet koud, dat is dus het regenwoud.
Na het ontbijt ga ik douchen, een toony (2$) voor 3 min, heerlijk warm water. De voorzieningen zijn hier in orde. Ik trek daarna toch nog naar het strand het is er nu rustig op een paar honden en hun baasjes na. Alles is wel gehuld in een mistige waas en van vergezichten is nu geen sprake. Onze afspraak met de beren is om half vijf, laag water, we gaan er wat vroeger heen met de taxi, want lopen is toch net te ver en kuieren wat rond in het stadje. We hebben weer eens geluk! Het klaart op en er komt zelfs aarzelend een zonnetje door. Veel winkeltjes voor surf en ander botenspul.
Bij het bureau voor de Bearwatching schrijven we ons in en blijken met nog vier anderen te zijn en als onze captain komt kunnen vertrekken in een half overdekt bootje met een bijzonder krachtige motor. We kunnen buiten en binnen zitten en omdat we maar met zo weinig zijn kunnen we gaan en staan waar we willen.We spuiten met 30knopen naar onze beren toe. Het wijdse water is schitterend en eenmaal aangekomen bij de oevers waar beren kunnen zitten proberen we ze zachtjes varend langs de oevers van de kreken te spotten. De captain speurt naar andere boten, want als die stilliggen hebben ze prijs. Ook wij voegen ons bij zo'n groepje boten en zien de eerste zwarte beer, die tussen de keien zoekt naar "fruits de mer". Ze gaat onverstoord verder, rolt de stenen met haar krachtige poten opzij. We blijven er een tijdje hangen. We zien haar van behoorlijk dicht, de kleine zodiacs kunnen met hun platte bodem nog dichter, maar dat hoeft niet echt. Verder dan weer, want behalve beren is het gewoon prachtig hier rond te varen en ja een eindje verder loopt er weer een zwarte beer te foerageren langs het water. Deze kijkt wat meer rond en is dus fotogenieker en het strandje is wat breder. Zo herhaald het zich nog 2 keer, ondertussen krijgen we nog een mooie regenboog te zien en trekken de wolken langzaam weg, of beter verdampen in de zon die nu volop schijnt. We raken niet uitgekeken op het spel van land, zee en lucht. Het wordt tijd terug te keren en met een zodiac worden er nu wedstrijdjes gevaren om ter hardst. Onze captain is nog een jonge kerel die er wel plezier in beleefd door de kreken te scheren, maar als hij zeeleeuwen spot of vogels en kleine dolfijnen dan stopt hij en kunnen we mee genieten. Iedereen was heel tevreden, maar we vonden het wel jammer dat we geen "cubs" met moeder hebben gezien. Maar dit is wildlife geen dierentuin of National Geografic.
Onze captain belt weer een taxi en blijft heel beleefd nog wat kletsen met ons als het wat langer duurt sturen we hem door, het is tijd voor hem om zijn kinderen in bed te leggen. En dan verschijnt dezelfde taxi met chauffeur als de heen rit, is er hier maar eentje? Hij zet ons netjes bij onze camper af, waar de buren inmiddels aangekomen en geïnstalleerd zijn. Het is ook al tegen achten. We hebben naast ons een jong stel uit Eindhoven. We wisselen wat ervaringen uit en dan eten, leftovers van de kip met champignons, afwassen, lezen en de koffer in. Morgen gaan we hier weer weg, dezelfde weg als de heenreis, maar stoppen dan bij de Ferry van Nanaimo naar Horseshoebay.

Reacties

Marianne en co A long time ago

Ik ben benieuwd om de foto's te zie ...dikke kus

Sierra A long time ago

Ik ben ook benieuwd naar de foto's

J. Schaefer A long time ago

Ik probeer ze te sturen in het foto album.

jw A long time ago

Ben blij dat t zwarte waren!!
Stel je voor te ver rijden naar t noorden en voor je t weet zit je met witte!

Vlg mij zitten jullie volledig op schema.
Kus aan mijn zus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!