In de gietende regen over de Rogers Pass

Door J. Schaefer - A long time ago

Zondag 20 sept

Het regent oh wat regent het 
Ik hoor het in mijn warme bed
Ik hoor de regen zingen........

Nu is het echt raak, niet zo'n miezel regentje als gisteren, maar fikse herfstbuien. We blijven lekker lang in bed het tenslotte zondagochtend, in de hoop dat het toch nog een beetje droger wordt. Niet dus, als we aan het ontbijt zitten zien we een ekster onder de picknicktafel schuilen, maar de eekhoorns trekken zich niet veel aan van het weer en spelen tikkertje in de bomen, wat zijn ze toch rap en ze verdienden hun Engelse naam squirrel.
Als het even wat droger is koppelt Hans het water af en dan zijn we klaar om te vertrekken. Foto's die ik wilde nemen van deze leuke plek vallen letterlijk in het water.
We rijden eerst naar Field en het Visitors Center voor de Wifi en wat info voor onderweg. Iets voorbij Field slaan we af naar het Emerald Lake en de Natural Bridge en dat beklagen we ons niet. Als we bij het meer aankomen is het zelfs even droog met een water zonnetje, we zijn dus weer gelukzakken, want dit meer is prachtig, de kleur van het water en de rust die er van uitgaat is geweldig. Zo lieflijk en de bergen rondom beschermen dit juweel voor boze blikken.
Er liggen ook mooie cottages bij verborgen in het groen. Het jade kleurig water met de rode kano's er op en de naaldbossen er omheen maken indruk. Er zwemmen 4 jonge eenden in formatie, ze blijven dicht bij elkaar, dan voelen ze zich sterker zeker. Na een tijdje rijden we weer naar de hoofdweg terug en stoppen bij de Natural Bridge, waar een flinke bergrivier door een nauwe kloof heen wurmt, de rots laat zich niet doen en vormt een brug, maar op de lange duur zal het water Innen en de brug doen instorten.
We rijden weer verder richting Golden, een mooie naam voor een wat rommelig stadje, we rijden er langs en je merkt dat het een centrum is met wat industrie en handel. Er ontvouwt zich een breed dal waar meerdere wegen samen komen, maar dan draait onze Highway 1 weer weg naar de Rogers Pass 1330m hoog. 
Het giet weer bakken uit de hemel en het is druk op de weg, niet alleen weekend verkeer maar ook veel zwaar beladen vrachtwagens, zondag telt niet voor die jongens. Omdat het redelijk stijgen en dalen is worden de truckers gemaand hun remmen te testen in aangegeven testzones en omhoog zijn er voor hen speciale langzaam verkeer rijstroken, want dan kruipen ze vaak heel traag omhoog.
Eindelijk zijn we op de pas, voor ons allebei hoog tijd even uit de camper te komen. Er is hier een Discovery Center met filmpjes en uitleg over de aanleg van de treinverbindingen over de pas en de moeilijke omstandigheden in de jaren 1890. Lawines en andere tegenslag bemoeilijkten de werken, maar aan de andere kant was het de ontsluiting van dit bergachtig gebied, waar eerder alleen maar te paard doorgetrokken kon worden.
We drinken lekker koffie in Big Bertha en zakken dan af naar Revelstoke, waar we hopen te overnachten. Vlak voordien stoppen we nog om een kleine wandeling te doen over het Skunk Cabbage pad. Die stinkkool is een lekkernij voor beren in de lente, de bloemen stinken als de pest. Nu zijn alleen de grote blaren te zien en het houten pad loopt door het moeras, dat vanwege de zware regenval. Vol stroomt met water, ik ga op tijd terug voor het over het houten pad heen stroomt. Ook nu is het even droog, dus was het fijn er even uit te zijn.
De camping valt goed mee een prima plek zeker nu er maar weinig klanten zijn. Ik ga nog even op de Wifi nu het nog droog is en Hans leest de krant. We hebben een uur gewonnen want op de Rogers Pass gingen we weer terug door de tijdzone en zijn we dus weer 9 uur verwijderd van jullie.
Ik ben net voor de regen binnen. Het is knus in ons huisje en na het aperitiefje met knabbeltjes is onze honger niet zo groot, al smaakt het wel.
Dan een grote teleurstelling bij het overzetten van de foto's gaat er iets mis en zij. We de foto's van vandaag kwijt, dus geen Emerald Meer meer om naar te kijken! Jammer.
Het blijft regenen tot 10 uur zoals YR had voorspeld, morgen gaat de zon weer schijnen. Dus gauw naar bed. Ik neem mijn pet weer eens af voor Hans en zijn rijkunst in dit hondenweer over die pas, je moet het maar doen!

Reacties

Andre A long time ago

Gaan jullie geen schok krijgen wanneer je terug in de stad komt na al die natuur en bergen...? Blij te horen dat het goed gaat. Jammer van de foto's maar Emerald Lake ziet er ook heel mooi uit op Google, dus download je er zo een paar foto's . Niemand zal het merken :-)

Andre A long time ago

Sierra speelt nu al de hele week beertje. Blijkbaar hebben de foto's indruk gemaakt. Zij is de kleine berenwelp van de familie.

J. Schaefer A long time ago

Bedankt voor de tip André en voor Sierra heb ik nog wel wat beren. Dus stuur ik nog wel een mailtje. We zijn nu uit de bergen en het stadse leven komt langzaam op ons af.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!