6 en 7 september

Door W. Visker - A long time ago

Zondag 6 september

Vertrokken uit West Glacier Camp Ground om ca. 11.00 uur. Onderweg vele meertjes en uitzichtpunten en geluncht bij Holland Lake. Nog extra kaarten van Montana en Wyoming gekocht (we hadden vanuit Nederland al een wegenatlas Amerika meegenomen) om meer kleine weggetjes en campings te kunnen vinden. Het is gestopt met regenen. Aparte landschappen in Montana, af en toe kaal en heuvelachtig en af en toe mooie canyons. Om ca. 17:00 uur zijn we gestopt bij Camp site Aspen Grove, een Forest Camping, waar je 8 dollar in een envelopje stopt, i.p.v. ca. 58 dollar op West Glacier Camping (voor de meerprijs heb je wel stroom, water en internet). Na een biertje, wijntje, chipsje nog even van het zonnetje genieten en daarna eten koken en vroeg naar bed.

Maandag 7 september

Vannacht flink geregend en ’s morgen weer droog, maar bewolkt. Nog even over de camping gewandeld en daarna vertrokken richting Great Falls. Onderweg de Roger Pass genomen, ook wel Continental Devine genaamd, het scheidingsvlak waar 2 continentale platen op elkaar botsen en zo de Rocky Mountains hebben gevormd. Rijdend door een prairy landschap, heuvels, droog gras. Inmiddels schijnt de zon alweer. Af en toe een boerderijtje, maar honderden kilometers zonder tankstation of andere voorzieningen. Montana is ook een koeienland. Great Falls is niet alleen een plaats, maar zo wordt ook één van de watervallen in de Missouri River genoemd. Het was even zoeken en tientallen kilometers omrijden, maar tenslotte de Great Falls gezien. Op dit moment zijn ze niet zo groot,omdat het tamelijk droog is. Door een plaatselijke bewoner werden we nog gewaarschuwd voor rattle snakes, hij had er net één gedood. Het oorspronkelijk plan om naar Helena te gaan lieten we varen vanwege de tijd en gingen op weg richting Yellowstone. Onderweg moesten we een camping weten te vinden, hetgeen nogal moeizaam ging. Onderweg eerst nog gezocht naar een tankstation omdat één van de banden nogal zacht is. Eindelijk een tankstation gevonden, blijkt de compressor stuk. We rijden dus nog steeds op een zachte band. Even boodschappen doen zat er vandaag ook niet in vanwege Labour Day. Gelukkig hebben we ook een vriezer in de camper en kunnen het nog wel een extra dag volhouden. De camping op weg nr. 12 hebben we niet kunnen vinden. Wel een antilope gespot op weg nr. 12, die volgen de mevrouw van Conestoga Camping  in White Sulphur Springs daar in grote getale voorkomen. De camping is nogal kaal maar heeft wel stroom, water en is verder heel netjes. Mooie uitzichten op de ondergaande zon in de bergen.

Reacties

Aline A long time ago

Leuk om jullie reis zo te volgen.
Prachtige foto's. Indrukwekkend landschap.
Een fijne vakantie nog.

Patrick Gunneman A long time ago

Erg leuk om zo op de hoogte blijven. Het klink allemaal zeer interessant! Goed vervolg van de reis gewenst vanuit het (saaie) Zwolse.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!