20 en 21 september

Door W. Visker - 22-09-15 18:20

Wij zijn inmiddels aangeland op een camping in Concrete, met aansluiting voor stroom en water. Voor Wifi moeten we echter in het Family Center op het campingterrein zijn.

Zondag 20 september

Na een redelijk warme nacht hoefde de kachel van de camper vanmorgen niet te loeien. We staan op een camping met veel blokhutjes die bijna allemaal bezet zijn, dus ik besluit al vroeg ’s morgens te gaan douchen. We hebben vandaag een redelijk ontspannen dag. Ik kan mijn blog en de financiële  administratie bijwerken, de dames gaan vandaag wassen. Na de lunch besluiten we een eindje te gaan rijden naar de Twin Lakes en daar een wandeling te maken. De trail blijkt wat moeilijk te vinden, maar wanneer we de juiste trail hebben gevonden, blijkt het een educatieve trail te zijn met informatieve bordjes onderweg. De meeste trails die wij in Amerika hebben gezien, zijn alleen bij het begin aangegeven en daarna moet je je zelf maar redden.

Terug op de camping stookten wij na het avondeten de vuurplaats weer op. Pim werd op de camping bijna overlopen door een hert, die achteraf ook nog zijn jong bij zich bleek te hebben. Na het uitzicht op dreigende luchten, er was regen voorspeld, kregen we nog meer luchtshow: vleermuizen. Regen hebben we achteraf niet gehad.

Maandag 21 september

We gaan op weg richting Northern Cascades, maar hebben besloten niet in de Northern Cascades te overnachten, omdat er toch regen wordt voorspeld en met de voorspelde temperaturen van 9 graden overdag en –3 ’s nachts dat sneeuw zou kunnen betekenen en een mogelijke blokkade van de enige doorgangsweg door de Cascades en een gigantische omweg om Canada te bereiken. We doen de laatste boodschappen nog even in de winkel vlak bij de camping en tanken voor $ 2,79 per gallon (3, 7 liter) benzine (vergelijk dat maar eens met Nederland), toch nog 30 dollarcent per gallon meer dan al eerder gezien. We hebben dan ook aardig wat nodig met een auto van 5000 kg, die –omdat we zuinig rijden- 1:4 loopt.

De Cascades is een ruig bergmassief en een voortzetting van de Rocky Mountains. Er loopt één autoweg doorheen. De rest van het gebied is slechts ten dele via trails bereikbaar, waarmee de Cascades tot één van de grootste ongerepte natuurgebieden van de VS wordt gerekend. Hoewel alle bekende wildlife er in te vinden is, hebben we vandaag alleen adelaars gezien.

De grootste rivier in het gebied is de Skagit River, die op een aantal plaatsen is afgedamd en daarmee spectaculaire stuwmeren vormt. De energie die met deze stuwdammen wordt opgewekt, verzorgt de hele stad Seattle van stroom. Na een oversteek over de Diablo Dam hebben wij geluncht aan het Diablo Lake en daarna een bezoekje gebracht aan het visitorcentrum. In een film van 25 minuten wordt de betekenis van de wildernis versus de beslommeringen van de westerse maatschappij visueel en in uitspraken van bekende schrijvers en filosofen mooi uitgebeeld.

De camping in Concrete valt in vergelijking met de vorige camping een beetje tegen. Het is er erg rustig en Wifi is er alleen in het family-centrum. Morgen zullen we waarschijnlijk een andere camping zoeken.

Reacties

E&J 23-09-15 09:31

Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. We zijn benieuwd naar de foto's! (Een selectie daarvan ;-))
Wij kunnen niet wachten tot onze vakantiedagen bekend zijn!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie