De diversiteit is enorm en telkens weer verrassingen....

Door A. Hobbel op 26-05-16 15:43

Zo, weer even een goede WiFi internet verbinding. Het is woensdagavond 25 mei.

Na een fijne Zondag, met meditatie en samen zingen tot Gods eer in de Amerikaanse buitenlucht, zijn we maandag naar Black Canyon of de Gunnisson gereisd. Een indrukwekkend diepe canyon met heel donker bijna zwart gesteente. Duizelingwekkende diepten die je kippenvel bezorgen, zeker als je (te) dicht bij de rand komt....!

Onderweg naar deze Canyon ook nog Colorado National Monument aangedaan. Dat bleek ook een mooi natuurpark te zijn, met kleurrijke stukken en fraaie rotsformaties die door de eeuwen heen zijn ontstaan. Je blijft je telkens weer verbazen over de diversiteit van de natuur op relatief geringe afstanden. We hebben nu zo'n 1.500 mijl gereis dat is ongeveer 2.400 km. De foto's geven slechts een beperkt digitaal beeld, een beeld dat onmogelijk in staat is de werkelijkheid en de dimensies tot hun recht te laten komen. Maar het leveren wel mooie plaatjes op...zeker!

Dinsdag 24 mei is een reisdag en we passeren de Monarch pas op ruim 3.400 !! meter. We staan met de camper in de sneeuw...een week terug nog in woestijngebied en nu in de sneeuw...het kan verkeren. Om de kou aan te kunnen koopt Itie een mooi warm vest met Colorado er op. Ze gaat nu als "Miss Colorado" door het leven... Het reizen blijkt telkens weer bepaald geen straf... je kijkt je ogen uit.

in de middag komen we aan bij Lake Granby aan de voet van Rocky Mountains NP op een campground genaamd Stillwater. Allemaal van die prachtige namen hier. Lijkt het wilde westen wel....helaas krijgen we daar ook te horen dat we op woensdag 25 mei niet onze gewenste route kunnen nemen omdat een pas nog is gesloten van wege de sneeuw. Dan maar omrijden er er van de andere kant in. We zijn flexibel en het is tenslotte vakantie....

Woensdag gaan, we na een heel koude nacht ( het water in de slang die aangesloten is op de camper was zelfs bevroren), naar Rocky Mountains NP. De omweg blijkt de moeite waard. Want....nu komen we langs een plaatje met de naam...Nederland! Het ligt ten westen van Denver en blijkt aan die naam gekomen te zijn doordat de Dutch Mining Company zich hier in 1873 vestigde (zilvermijn). Zie ook de foto's. 

Gert-Jan heeft daar een t-shirt gekocht met Colorado  / Nederland er op en mag zich nu "mister Colorado" noemen en naast Itie plaatsnemen.

in de middag nog een paar prachtige delen van de Rocky Mountains bezocht...wandelen in de sneeuw om een meer Lake Bear) naar  een gletsjer, of een waterval...  En ja...er zijn hier beren...je wordt geacht ook op de campground geen voedselwaren of afval te laten slingeren...!

Bijna zijn we Teus weer kwijtgeraakt. Hij parkeerde zijn campertje in een klein plaatsje op vier normale parkeerplaatsen. Dat werd opgemerkt door de county policy. Bij terugkomst vond hij een waarschuwing op zijn camper. Er stond op de voorzijde "this could have been a ticket" Next time it Will be". En op de achterzijde de verontwaardigde reactie "improper Parking (to many spaces).... Teus toch ...Anneke je moet een beetje op hem letten....

Zo beleven we van alles...eigenlijk teveel om op te noemen. Een groot avontuur. Wij gaan nu slapen...jullie komen langzaam maar zeker weer op.. 

Hartelijke groet van ons allen...

(geschreven door Gert-Jan en Poula)

Reacties

Adrie Grootenboer 26-05-16 18:55

Beste Aad, bedankt voor de berichtgeving iedere keer. Leuk om jullie zo te volgen. Wij zijn momenteel in Uganda voor een sponsorloop in Uganda. Erg indrukwekkend ook. Veel plezier nog.

Jackelien Hamouche 27-05-16 04:38

Erg mooie foto's. L.euk dat jullie in 'Nederland' zijn geweest.

Gerda Reinders 27-05-16 04:52

Prachtige foto's van een zo verschillend landschap.
Geniet ervan en hartelijke groeten .
Pim en Gerda.

Corrie van Dijk 27-05-16 10:50

Wat zien en beleven jullie veel. Wat een reis!!!
Ik hoop a.s. maandag naar Kreta te vertrekken. We gaan dan in de "voetsporen van Paulus" op verkenning. Je hoort wel hoe het is geweest.
Heel veel plezier voor jullie allen.
Een hartelijke groet van Corrie van Dijk.

Margreet van 't Hoff 27-05-16 18:21

Beste vakantiegangers,

Het is interessant om jullie ervaringen te lezen.
Soms geeft dit het gevoel om zelf dit alles te beleven.
Jullie foto's zijn prachtig en laten ons veel moois zien.
Wij wensen jullie nog een paar goede en gezellige weken toe.

Hart. Gr. Paul en Gre.

Ome Jan 27-05-16 18:33

We genieten, omdat jullie ons zo laten meegenieten.
Wat zal dat een prachtig boek met foto's worden.
Dat lijkt me nou niets voor Itie, om met kleren te gaan lopen met een naam erop, Misschien vormt Colorado een uitzondering, omdat je eer Nederland achter kunt denken.
Wat is de politie in Amerika soepel. Ik heb in Nederland andere ervaring.
Nu ga ik de foto's bekijken.
O ja Aad. Iemand die op de hoogte kan zijn vertelde me: Als de Paus zijn rede uitspreekt is de kapel op slot.
Heel veel mooi weer, geniet er nog maar heerlijk van.

Ome Jan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden