Van Clearwater verder richting Vancouver Island

Door H.M. Spee - A long time ago

Op 16 sept vertrokken uit Clearwater richting zuidwesten. Door Kamloops gekomen bij een groot winkelcentrum, wat erg tegenviel.

Een lange rit door langzaam veranderend landschap wat overging in woestijnachtige prairies. Met Tumbleweeds, die struiken die je altijd in westerns ziet rollen. Onderweg nog bij een antiekzaakje 3 oude cd's gekocht a $2.

tegen de avond aangekomen bij de Hadgecreek ranch. in Cachecreek. met antieke gebouwen en en postkoets met een hoog Volendam gehalte. daar overnacht en genoten van de aparte sfeer die daar hing.

De volgende dag 17 sept. weer een eind gereden tot Squamish lake. net voorbij Whistler wat een erg hoog wintersport gehalte had. te mondain voor ons gevoel.

Overnacht op Alice campground midden in het bos. De volgende dag langs een infocentre in Squamish met veel info over de First Nations (native people) daar ook info over de overtocht ingewonnen. Overnacht aan een haven en daar een zeehond gespot. kwamen ook nog 3 duikers naar boven van het rif wat ze daar hebben gemaakt met gezonken schepen.

19 sept vroeg uit de veren en om 8.30 uur de ferry vanuit Horseshoe Bay naar Vancouver Island. Duurde 1,5 uur en waren toen in Nanaimo. Doorgereden naar het noorden langs de kust naar Campbell River en daar op een prachtige camping langs een zijarm van de oceaan 2 nachten gestaan. Prachtige wandeling langs het rots/zandstrand gemaakt en mooie schelpjes gezocht en mooie vogels gefotografeerd. De hele was gedaan in een Laundry. En ik verlies steeds met Yathzee!!!

21 sept verder naar het noorden richting Port Hardy en langs Telegraph cove gekomen en daar even rondgelopen en info gevraagd over whales kijken. Dus $375 per persoon. We zijn geen gekke Henkies, dus niet.

Tegen de avond aangekomen bij Quatse River Salmonpoint Campground. Dat van die zalmen was niet gelogen, want ze verdrongen zich in het water van het riviertje waar we aanstonden. Het is nu de tijd van de zalmentrek om te paaien. De eigenaresse vertelde dat er steeds een grote mannelijke zwarte beer in de omgeving was, genaamd Yoghi. Dat dit klopte bleek de andere dag, toen we een wandeling door het bos maakten en allemaal berenpoep en afgekloven zalmresten tegen kwamen. Tegen de avond ontstond er comotie, Yoghi liep in de rivier op 15 meter afstand. Hij kijkt een keer naar je, maar vind de zalmen veel belangrijker. Hij haalt ze ook met 1 kunstige haal van zijn poot zo uit het water. We hebben hem er 3 zien vangen. Ondanks de invallende duisternis toch leuke foto's kunnen maken met Iso 16000!!!

Ik (Anneke) heb een prachtig filmpje gemaakt van de prachtige blauwe Jay bird bij ons op de picknicktafel waar hij de resten van de cashewnootjes verorberde! Ook was ik erg onder de indruk van de conversaties tussen de raven die daar in de bomen zaten, heel aparte geluiden met veel intonatie. Hans heeft de indrukwekkende ontmoeting met Yoghi al beschreven, ik wil nog toevoegen dat ik een moment oogcontact had met hem, voelde een diep ontzag...wat een prachtig beest!!!!

Nu 24 september zijn we na de hele dag rijden gisteren aangekomen in Tofino waar het (zee)hondenweer is, al 36 uur stromende regen balen maar we blijven positief!

De volgende ochtend

Reacties

arienne A long time ago

En Anneke..gaf hij je nog een knipoog? Mooi verslag, wat een belevenissen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!