11 sept. 2015 Een lange dag..

Door Bep-Dik-Dineke-Andre - 13-09-2015 16:23

Nu even geen wifi, dus deze zal vertraagd bij jullie binnenrollen

Om een uur of 5 zijn we allemaal klaar wakker. Maar als je mooie reizen wilt maken, moet je de  jetleg maar op de koop toe nemen. Het is hier 9 uur vroeger dan thuis.

We hangen wat rond in de hotelkamer en op enig moment gaat Dik een rondje lopen en Andre, maakt gebruik van de wifi om een berichtje op de blog te plaatsen.

 

Om 8 uur bellen we Road Bear om een afspaak te maken voor de pick-up uit ons hotel en het vervoer naar de plaats waar we de camper op kunnen pikken.

Om 12.30 moeten we klaar staan, dus nog tijd genoeg om een stukje te lopen en ergens een ontbijt te scoren met een kop koffie.

Inmiddels is het al snel 30 Gr. En dat al om 09.00. Het belooft een “boven gemiddeld” warme dag te worden, volgens de weerberichten.

 

We worden stipt op tijd opgepikt en een uur later lopen we in de bloedhitte om de camper heen, krijgen heel veel aanwijzigingen, die we voor de helft natuurlijk meteen weer vergeten. Al met al wijkt het niet te veel af van de vorige keer, dus het zal allemaal wel lukken.

                                       

Met zijn 28 ft (ruim 8.5m) is het toch weer een behoorlijk bakbeest. (zoals de verhuurder zei: “You have a whole house behind you”)

Een beetje trillerig vertrekken we naar een supermarkt. Gelukkig maar dat de parkeerplaatsen daar erg groot zijn, want manouvreren met onze “Recration Vihicle”; daar moeten we nog een beetje aan wennen. We doen de nodige boodschappen we gaan op weg.

Helaas is het ook hier in en om Los Angeles zo op vrijdagmiddag. Om 16.00 staan de wegen vast en we duiken een enorme file in. Daar gaan de eerste reisuren volledig in op. Een leuke vuurdoop met de camper in het drukke verkeer.

Het is inmiddels 20.00 uur en volledig donker. We zijn inmiddels van de grote snelwegen af en op de A62 terecht gekomen en rijden langs Palm Springs richting Joshua Tree. Joshua Tree dankt zijn naam aan de woestijnboom die hier veelvuldig groeit en deze heeft de vorm van een mens die zijn armen naar boven richt om Jesus (Joshua) te aanbidden. Zoals gezegd, is het aarde donker, dus de mooie vergezichten moeten we maar even tegoed houden.

We zoeken een camping aan de buitenrand van het nationale park. Het is Zoeken met een hoofdletter want de aanwijzingsborden naar de campings zijn in het donker bijna niet te vinden. Met hulp van een klant in de Burger King in het plaatsje 29 Palmtrees vinden we , natuurlijk een eind terug, een geschikte camping.

Het is inmiddels bijna 23.00 uur, maar we worden vriendelijk ontvangen en mogen zelf een plaatje uitzoeken op een bijna lege camping “Joshua Lake RV parc”.

De jet-leg heeft ons allemaal behoorlijk te pakken en we duiken na een welverdiend koud biertje/wijntje lekker in bed. Het was een lange dag. Morgen maken we een kortere trip en willen we ons wat minder als reiziger, maar meer als toerist gaan gedragen.

Wordt vervolgd...

Reacties

wil/cees 14-09-2015 09:40

eenmooiecamper.daarkanjejevakantie.welmeedoormaken.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan