12 sept. 2015 Via Joshua Tree National Parc naar Lake Havasue

Door Bep-Dik-Dineke-Andre - 13-09-2015 16:31

Om zeven uur zijn de eerste geluiden waar te nemen in onze camper en alle4 hebben we het gevoel een goede nacht te hebben geslapen.

Omdat we gisteravond in het pikdonker aan zijn gekomen, zien we voor het eerst onze omgeving. Erg woestijnachtig zullen we maar zeggen. De camping lijkt te zijn ontstaan uit een soort oase en een bron die gevoed wordt uit een meer een stukje verderop.

        

De zon doet al stevig zijn best en het belooft ook vandaag weer een warme dag te gaan worden.

We gaan vandaag naar Lake Havasue, eigenlijk alleen maar bedoeld als tussenstop om morgen een beetje redelijk op tijd bij de Grand Canyon aan te komen.

We besluiten toch om een iets langere route te kiezen en een stuk door Het Joshua Tree NP te rijden.

Dit park is vernoemd naar een boom die in het verleden door de mormonen die naam heeft gekregen. Deze Californische mormonen waren op weg naar Utah en zagen in de boom de uitgestrekte armen die hen de weg naar het beloofde land wezen. Vandaar dat ze de boom naar Jozea vernoemden, de profeet, die de Israëlieten naar het beloofde land Kanaan leidde.. Althans dat zeggen de reisgidsen.

    

Door de grote hoogteverschillen kent het park verschillende woestijnvormen, met de daarbij behorende verschillende planten soorten. Vooral cactussen natuurlijk, maar ook grassen en wilde bloemen We zien regelmatig grote rotspartijen die toentertijd door de mormoonse pioniers werden aangezien als biddende personen. Zelf zien we ook wel figuren in de rotsblokken.  Heel bijzonder. Er zijn ook nogal wat verlaten mijnen. Ook hier zijn dus veel gelukzoekers actief geweest.

Wat ook nog bijzonder is: In de jaren 30 weren door de overheid hier grond beschikbaar gesteld aan pioniers om “ iets nieuws” te beginnen.

En dan vraag je je natuurlijk af: Wat vinden wij van dit park. De eerste termen die ons opkomen zijn: bijzonder, desolaat, uitgestrekt, een eldorado voor cactusliefhebbers. Wij schorten onze mening nog even op….

Welgemoed gaan we vanuit het zuiden van het Joshua Tree NP weer via de interstate 10 en de hw 177 noordwaarts  verder richting Lake Havasue. Inmiddels heeft onze RV al een beetje dorst gekregen, dus we willen zsm even tanken. We hadden dit even eerder nog even uitgesteld. Laat dit een tip zijn voor eenieder; STEL DIT NOOIT UIT. We zitten een aardig stuk met zijn allen met samengeknepen billen, want die grote bak kreeg wel erge dorst en we rijden langs een snikhete en dorre en verlaten weg nog heel ver van een benzinepomp. Bij het stadje Parker lukte het eindelijk en we lieten vrolijk 46 Gallon, dat is 174 liter!!! in de tank lopen. En dat na twee dagtrips. ;(-.

Maar afijn, de benzine prijs is laag zullen we maar zeggen. ;-).

Toch wel enigszins opgelucht rijden we door een beduidend aangenamer ogend landschap naar Lake Havasue, waar het deze zaterdag erg druk is met watersporters langs en op de Colorado Rivier en op het meer hier.

Zo tegen zessen vinden we onze overnachtingspot vlak bij het Lake Havasue. Helaas na sluitingstijd van deze camping, dus morgen is er pas gelegenheid om op internet te komen.

We doen uiteraard ons best om jullie op de hoogte te houden van onze belevenissen..

En daarbij genieten we enorm. 

Intussen heeft Dik een stapel hout gevonden en een deel daarvan is in de bergruimte van de camper verdwenen. Alvast stook voorraad voor later zullen we maar zeggen. Wij moeten er nu nog even niet aan denken met een temperatuur van ca 35 gr. om 21.30 in de avond….

Morgen naar de Grand Canyon…

Reacties

Niels 13-09-2015 17:00 {{button-35505}}

Mooie reisverhalen...174 liter in 2 dagen, dat is 1 op ??
Wilma en ik hebben vandaag een natte dag in de Dolomieten (bereikt via een 3 cilinder dieseltje ;-))

Hans en Trees. 13-09-2015 17:03 {{button-35506}}

Leuk om jullie zo te volgen,hier ook mooi weer gehad dit weekend.Dus wij er ook even op uit gegaan,al is hij zeker de halft kleiner.
Veel plezier nog en we blijven het volgen.Het hout is toch ook te gebruiken voor de BBQ!!!!

Kim 13-09-2015 19:19 {{button-35511}}

En gaan jullie ook nog de Colorado rivier op?

Gonnie en Dick 13-09-2015 19:58 {{button-35515}}

Pfff wat warm. Echt woestijn. Beetje uit te houden in de camper of zijn de nachten wel koel?
Groeten alle vier van Paul en Jopie.vanmiddag feest gehad. 50jr.getrouwd en Marjo en Jos. Was heel leuk die weer terug te zien. Groetjes

Jose 13-09-2015 22:32 {{button-35522}}

Doe maar rustig aan met die jetleg.Nog dagen genoeg☺.
Xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan