14 sept. 2015 The Grand Canyon

Door Bep-Dik-Dineke-Andre - 15-09-2015 06:32

Het is hier vannacht enorm afgekoeld en aanvankelijk is dat wel lekker, vinden we. Maar het wordt zo koud, dat we beginnen te verlangen naar de dekens die we twee dagen hiervoor, toen we ons bed uitdreven, in de store achteronder in de camper hebben gedaan. Kortom we hebben het koud.

Bovendien stormt het, zodat de camper aardig heen en weer schommelt. Heerlijk om in slaap gewiegd te worden, maar niet met koude voeten.

Een voordeel is het wel weer dat we vroeg wakker zijn en dat komt goed uit, want vandaag staat de Grand Canyon op het programma.

Tegen negenen vertrekken we, en, in tegenstelling tot alle doemscenario’s die ons zijn voorgeschoteld, kunnen we vlotjes het Nationale Park binnenrijden en onze RV lekker dicht bij het visitor center parkeren. We zijn aan de zuidkant van de Grand Canyon aangekomen.

Er is een pendelbus systeem met ringleidingen naar de verschillende locaties. We nemen de  “blue line” en stappen uit op een plaats waarvandaan we in westelijke richting langs de “rim” kunnen lopen of eventueel een stukje met de bus richting Hermits Rest.

En dan staan we opeens voor een panorama, waar we alle-4 helemaal stil van worden.

De Grand Canyon! Wat ongelofelijk mooi!

Even wat achtergrond informatie: De grand Canyon is ontstaan door cracks in de aardkorst en vulkaan erupties en erosie. Het gesteende word afgevoerd door de Calorado Rivier, een proces dat al 6 miljoen jaar geleden is begonnen. De Grand Canyon is zo’n 450 km lang, maar als je de zijrivieren die vaak ook grote canyons hebben uitgesleten meerekent dan zijn er duizenden km lange canyons.

Er wordt vanuit gegaan dat 20.000 jaar geleden de eerste (Indiaanse) bewoners al aan de Colorado rivier of zijtakken woonden. De eerste Europeanen die de Grand Canyon zagen waren de Spanjaarden in ca. 1540.  Drie eeuwen later gevolgd door avonturiers, dromers en schurken, maar dat bleven slechts enkelingen.

De beroemdste pionier was John Wesley Powell die enkele succesvolle experimenten stroomafwaarts leidde.

In de canyon worden gesteenten aangetroffen tot wel 1860 miljard jaar oud. Het Grand Canyon National Parc werd in 1919 opgericht.

Maar afijn, dit soort kennis is natuurlijk allemaal terug te vinden op google of zo, maar de Grand Canyon met eigen ogen mogen zien; Dat wordt ons vandaag gegund. En we zijn sprakeloos! Zo’n magisch schouwspel, daar zijn gewoon geen woorden voor te vinden. We voelen ons nietig als we langs de “south rim” lopen en dan in het diepe dal kijken en naar rotspartijen van de “north rim” met al die prachtige kleurschakeringen!! Alles is grandioos, zowel in schoonheid als in afmetingen.

Wij kunnen onze ogen er niet van afhouden; blijven veelvuldig stil staan om alles nog beter in ons op te nemen. We maken natuurlijk veel foto’s, maar vragen ons af of dit prachtig schouwspel wel is vast te leggen.

Even kort onderbroken door een onweersbui met stevige hagelstenen lopen we een aantal uren langs de rim. We kunnen er bijna geen genoeg van krijgen.

Tegen het eind van de middag stappen we weer in onze RV en rijden terug naar de KOA camping die we voor 2 nachten hebben geboekt.  (Nee Leo, geen COA voor het opvangen van asielzoekers, daarvoor zijn we te veel gescreend om de USA binnen te mogen komen)

We doen nog even boodschappen in het gezellige plaatsje Williams even verderop en heelaas kan onze camper ook weer wat “gas” gebruiken. (Niels om jouw vraag te beantwoorden; Hij haalt net 1 op 4…)

Al met al vinden wij vandaag een ***** dag.

 

Morgen nog een snufje Grand Canyon en dan naar Page?

Reacties

Maarten 15-09-2015 07:47

Gaaf he! Wij waren er ook helemaal stil van! Alsof je continu naar een levensgroot schilderij kijkt en het niet echt is.

Dick gonnie 15-09-2015 07:53

Zo herkenbaar dit verhaal. Adembenemende schoonheid van de Grand Canyon. Maar ook de kou. Wij hebben dezelfde ervaring gehad. De ene dag zelfs sneeuw en de volgende dag, een stuk verder gereden, weer meer dan 30 gr
Jullie gaan nog veel meer moois zien.

hans 15-09-2015 09:59

Prachtig zo die mooie natuur om je heen

Nanda Witteman 15-09-2015 10:22

Prachtig die foto's hoop het ooit nog eens met eigen ogen te zien geniet ervan!!

Jan van Vuuren 15-09-2015 10:46

Jullie maken ons jaloers,met die mooie beelden. Hier waait het ook hard, de herft heeft zijn intreden gedaan.
Geniet ervan!!

Rinus 15-09-2015 12:00

Leuk jullie verslag te lezen. Vooral de extra uitleg maakt het lezen erg interessant. En wat een lel van een camper hebben jullie, lijkt mij fantastisch om mee te rijden. Veel plezier.

Hilda 15-09-2015 15:21

Prachtige foto's en leuke verhalen! Geniet van jullie vakantie, maar dat gaat volgens mij wel lukken....!!

Jose 15-09-2015 17:10

Ja zo'campertje heeft ook een slokkie nodig. Wat een prachtig schouwspel die foto's, nou hier gewoon hollandse regen recht naar beneden☺☔

Gerda 15-09-2015 18:21

Hallo familie,

Wat een prachtige foto's we genieten heerlijk mee van jullie reis en slaan alles op 😀 want hij staat ook op ons to do list 😉 heel veel plezier x F en G

Frits 15-09-2015 20:06

Geweldig om dit allemaal te lezen ,p.s het gebruik van de camper valt wel mee hoor ik denk dat je hier spreek over miles.,en nog veel plezier verder

Miriam Ruud en Dieuwke 15-09-2015 20:56

Whow wat prachtig om te zien
Wat uniek dat je dat met eigen ogen kan aanschouwen toch!veel plezier nog x

leo 15-09-2015 21:41

Inderdaad de Grand Canyon is iets geweldig waar je stil van wordt, nu ken ik Bep en Dik al een tijdje maar of die er stil van waren betwijfel ik. Vandaag was Nederland in de ban van Prinsjesdag waar ik geen prinsje heb gezien uitgezonderd de afgedankte prinses en veel rare hoedjes. Het koffertje van Dijsselbloem belooft niet veel goeds voor de gepensioneerden dus geniet er nog maar van nu het nog kan. groetjes

Wim 16-09-2015 12:00

Spannend, enerverend,overweldigend.
Geweldig, wat een verhaal en wat een belevenis.
De beelden doen me inderdaad denken aan van Bonanza en Rawride, aan de vele westerns uit mijn tienertijd. Country en western muziek, de fiddle en de banjo.
En als ik Andre en Dick bij de camper zie staan, denk ik aan die twee eenzame cowboys, jippie ajee, jippie ajoo.
Gezellig in zo'n camper. Een rijdend riant huis op wielen met alles erop en eraan.
Gedragen de meisjes zich een beetje achterin? Wie rijdt er van jullie?
Stuur eens wat foto's van het interieur. De keuken, de slaapplaatsen. Het ligbad, de sauna enz.

Geniet ervan

Chris en Mia 17-09-2015 04:16

Dat is genieten met zo'n camper en de mooie vergezichten van de grand canyon. Veel plezier samen en lekker genieten !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan