15 sept. 2015 Via de Grand Canyon naar Page

Door Bep-Dik-Dineke-Andre - 16-09-2015 16:40

We vertrekken om een uur of half elf van onze winderige, redelijk frisse, maar bovenal prettige camping en gaan weer noordwaarts in de richting van het Grand Canyon National Park. We willen via de East Rim drive langs de Grand Canyon rijden en dan nog bij verschillende uitzichtpunten naar de Grand Canyon kijken.

Vlak na vertrek zien we een fenomeen dat ons te denken geeft. We mopperen wel eens over de postbezorging in ons land, maar hier heeft de postbode het erg gemakkelijk. Er is gewoon een gezamenlijke plek, waar de post in de brievenbussen van de geadresseerden wordt gedeponeerd.  En dan moet je het verder zelf maar ophalen. Iedereen heeft zijn eigen brievenbus. Wij vinden het een kleurrijk geheel..

We tuffen lekker verder en eenmaal weer in het Grand Canyon National Parc, draaien we rechtsaf de East Rim drive op en rijden met de het uitzicht op de Grand Canyon aan onze linkerhand.

We dachten gisteren dat we vandaag nog een snufje van dit, op de Unesco lijst van wereld erfgoed prijkende, natuurverschijnsel op te gaan doen. We moeten absoluut terugkomen op het woord snufje. We doen een aantal uitzichtpunten aan langs de East Rim drive en we worden gefêteerd op weergaloze uitzichten. Zo indrukwekkend en zo overweldigend. We denken dat weidse uitzicht op de canyon, dat ons nu geboden wordt, zelfs nog spectaculairder is dan wat we gisteren hebben gezien. Kicken!!

We besteden de morgen om met volle teugen van de uitzichten te genieten en we gaan dan lunchen met het uitzicht op de North Rim EN op de Colorador River die we heel diep in het dal kunnen zien stromen. En een mooiere lunchplek kunnen we ons vandaag niet wensen…

              

Dan buigen we af en nemen de bij de trading post Camaron de “89” richting Page.

 en Lake Powell. Het landschap waar we dooreen rijden is robuust. Veelkleurige rotspartijen en af en toe diep uitgesneden “gorges” van zijrivieren van de Colorado River.

We rijden door het Navajo indianen gebied en zien af en toe “schamele”nederzettingen. Het houdt ons toch wel een beetje bezig, dat de indianen, als eerste bewoners van dit machtige land die , naar men aanneemt, vele duizenden jaren geleden door de beringstraat (toen dit continent nog aan Azië vast zat) in het uiterste noorden van Alaska aankwamen. En de verschillende stammen vestigden zich over het gehele continent, zelfs tot en met Pantagonie.

Aanvankelijk eerst door de Spanjaarden, rondom 1500 en later vooral door de

Anglo-Amerikanen, zijn de indianen van hun grondgebied verdreven. Soms compleet illegaal, en soms op basis van bedenkelijke “contracten” waarbij de Indianen uiteindelijk aan het kortste eind trokken.  Afijn, daar hopen we de komende tijd meer van te weten te komen.

                      

We rijden door Page in de richting van het stuwmeer Lake Powell (foto houden jullie nog tegoed, we waren even te druk met het vinden van de camping, Wahweap campground).

We staan nu inmiddels prima aan de rand van dit meer en het waait ook hier behoorlijk. Deze keer even geen “full hookup” plaats omdat de camping toch wel erg vol blijkt te zijn. Geen punt met onze “fully equippped RV” . We kunnen wel even zonder electra, wateraansluiting, en rioolafvoer. Wat veel belangrijker is: Het uitzicht is weer fantastisch!

Lake Powell is overigens het op een na grootste stuwmeer van de Verenigde staten. Het is ontstaan door de aanleg van de Glen Canyon Dam. Door deze dam liep de Glen canyon vol met water. Het meer draagt zorg voor een energiecentrale door waterkracht, de nodige watervoorziening voor de omgeving en ook vele mogelijkheden voor waterrecreatie.

 

Voor morgen worden er weer mooie plannen gemaakt. Antilope Canyon?. We zullen het zien!

Wordt vervolgd….

Reacties

Marijke en Fred 16-09-2015 16:49 {{button-35641}}

Het is duidelijk anders dan het druilige NL wij hebben onze camping inmiddels verlaten en zijn weer op honk veel plezier jullie nog

Bert 16-09-2015 17:05 {{button-35645}}

Wat een bijzondere ervaringen. Fantastische uitzichten en leuke verhalen. In ons bergsportblad las ik een artikel over de Gran Canyon skywalk boven de Coloradokever. Echt iets voor thrill-seekers.Het schijnt wel erg commercieel te zijn.
Anita volgt jullie verhalen met belangstelling vanuit Tokio. Vandaag ook een ticket geboekt voor half november om in dat werelddeel eens rond te neuzen
groeten en ik hoef jullie vast niet aan te sporen om er van te genieten, dat lukt vast wel.

Ton en Ada 16-09-2015 20:02 {{button-35652}}

Wij vonden de Grand Canyon ook spectaculair om te zien. We wisten niet goed wat we konden verwachten en werden dan ook erg verrast. Erg van genoten. Goed te lezen dat jullie er ook erg van genieten.

Chris en Mia 17-09-2015 04:18 {{button-35665}}

En in page zelf is een straat met heel veel verschillende kerkgenootschappen , heel bijzonder om te zien, zijn benieuwd of jullie daar ook langsrijden.

René de Waard 17-09-2015 09:27 {{button-35676}}

Jullie genieten overduidelijk,ga zo door veel plezier ook van Alda

René de Waard 17-09-2015 09:27 {{button-35677}}

Jullie genieten overduidelijk,ga zo door veel plezier ook van Alda
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan