17 sept. 2015 op weg naar Misa Verde.

Door Bep-Dik-Dineke-Andre - 18-09-2015 03:00

We vertrekken vandaag lekker vroeg (08.15) met een stralende zon. We hebben zo’n 400 km voor de boeg en in Colorado is het een uur later, we willen er niet te laat aankomen, zodat we ons nog kunnen informeren over de bezienswaardigheden in het nationaal park Mesa Verde, dat nu op het programma staat. Daarover morgen meer..

We hebben besloten om Canyon de Chelly en Monument Valley, die voor vandaag en morgen op de planning stonden te laten liggen. We zullen ongetwijfeld mooie bezienswaardigheden en wellicht veel natuurschoon gaan missen, maar we willen wat minder “mijlen vreten” en meer tijd nemen voor de plaatsen die we aan doen.

We rijden vanuit Page eerst zuidwaarts met de “98” en het landschap wordt allengs wijdser en geeft een verlaten indruk. Af en toe komen we iets tegen dat op bewoning duidt en we vragen ons af hoe deze mensen zich van levensonderhoud voorzien. We rijden nu midden Navajo gebied. We draaien op een gegeven moment linksaf de US 160 East op en het de weg loopt in het voormalig stroomgebied van rivieren. Hier en daar zien we nog een diepe kloof waar de rivier zich diep in het berglandschap heeft gesleten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hier hebben lang geleden onderaardse verschuivingen en vulkaanwerking, grote hoogvlakten opgestuwd, waarna water en wind de zachte steensoorten hebben meegevoerd. Dit heeft als resultaat, dat er zich bizarre, veelal tafelvormige rotsformaties hebben gevormd.

Ook kunnen we duidelijk zien, waaraan de staat Colorado (= rood in het spaans) haar naam te danken heeft. We passeren Kayenta, de Navajo nederzetting met monument valley en later komen we in het gebied “Four Corners” , de enige plek waar 4 staten in Amerika elkaar alle  vier raken. In dit gebied leefden in het verleden veel indianen. De verschillende stammen leefden opzichzelf, maar kwamen regelmatig bij elkaar om  handel te drijven. Momenteel zijn er nog veel indianen reservaten, met de daarbij behorende monumenten en bezienswaardigheden. Wij willen deze zaken in het park Mesa Verde, het gebied van de Ancestral Puebloans verder verkennen.

We winnen informatie in in het schitterende bezoekerscentrum bij de ingang van het NP en staan nu op de camping in het park. Weliswaar een prachtige plek in de natuur, maar om te douchen en voor elektra moeten we 20 minuten lopen. Maar in geval van “nood” kunnen we altijd nog (heel decadent) ons boordaggregaat starten voor de koffie, broodrooster en koffie.  En niet te vergeten; voor ons notebook voor dit reisverslag. En als we morgenochtend willen douchen, dan rijden we gewoon met de camper even naar de doucheruimte.

Wordt vervolgd…. 

Reacties

Maarten 18-09-2015 07:37 {{button-35732}}

Gaaf verhaal weer hoor!
Bizar he die eindeloze vlakten.

René de Waard 18-09-2015 09:54 {{button-35749}}

De jaloezie begint op te spelen.
Prachtig allemaal.

willemelsink@outlook.com 18-09-2015 14:40 {{button-35753}}

Deze reis van jullie doet me denken aan die van een tijd terug. Jullie vieren lekker vakantie en ik heb geen tijd voor andere dingen, omdat jullie boeiende verhalen mij zodanig veel tijd kosten, dat ik aan "normale" dingen niet toe kom. Prachtig om te lezen! Groeten Willem en Dity.

Leo 18-09-2015 16:36 {{button-35759}}

Weer een geweldig verhaal ik zou zo bij jullie aansluiten maar helaas ik heb hier thuis nog veel te doen.
Voor het douchen heb ik wel een oplossing in de RV hebben jullie vast wel een plastic zak vullen met water hang de zak aan een boomtak en prik gaatjes in de zak en je kan lekker douchen groetjes

Rinus 18-09-2015 20:36 {{button-35766}}

Het ene natuur fenomeen is nog overweldiger dan het andere. Jullie beschrijving van de reis is echt heel leuk om te lezen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan