23 sept. 2015 Naar Zion met een omweg

Door Bep-Dik-Dineke-Andre - 24-09-2015 05:15

De wekker gaat vanmorgen om zes(!) uur. De afspraak is, dat we naar de zonsopgang gaan kijken boven de Bryce Canyon. André kijkt eerst even naar buiten. Het is kraakhelder (in tegenstelling tot gistermorgen), maar ook IJSKOUD.

De zon komt helaas vandaag niet midden op de dag op, maar 07.15 en bovendien willen we zeker zijn van een parkeerplaats bij het uitzichtpunt. We rapen alle moed bij elkaar en even na zessen rijden we ongewassen en zonder ontbijt naar de uitzichtplek even verderop in het park.

We komen aan op een lege parkeerplaats ;-) en zijn mooi op tijd om het eerste ochtendgloren waar te nemen. Dik heeft inmiddels alle vesten en truien over elkaar aan, want het is bitterkoud.

Maar zien de dageraad komen. Achter de bergen die op grote afstand liggen zien we het steeds lichter worden. En dan komt de zon boven de bergkam uit en we worden getrakteerd op een prachtig lichtspel.

Absoluut de moeite waard! We staan overigens te midden van een legertje fotografen met enorme fototoestellen op statief. We voelen ons er met onze compact cameraatjes een beetje kleintjes bij. Maar we hebben ons best gedaan. Kijken jullie maar eens naar de plaatjes.

Volkomen verkleumd, rijden we weer terug naar de camping voor een warme douche en ontbijt met koffie.

En dan op naar Zion National park. Dat is maar zo’n 130 km denken we, dus een makkie.  We rijden langs grote prairies, zien koeien en bizons en ook veel wild. Dat wil zeggen; dode muilherten en ook een gewoon hert. We vermoeden dat die in donker zijn aangereden. Als we met de HW9 bij de Noord ingang van het park aankomen, zo’n 15 km voor de camping, blijkt dat de weg verderop versperd is door een enorm rotsblok dat van de berg is komen rollen. We zoeken het bericht later op en vinden een plaatje van dit blok. Blij dat we die klomp niet op ons dak hebben gekregen!

                

Wat wel minder leuk is, dat we nu 2 uur om moeten rijden om bij de Zuidkant van het park te komen. Vooruit maar met de geit, het uitzicht is mooi tenslotte. Misschien kunnen we de halve tank extra benzine ergens kunnen declareren…

Even iets over dit gebied. Hoe dit gebied is ontstaan, dat weten we nu zo onderhand wel..

Zion bestaat uit een groot ravijn met diverse neven canyons. Aangezien, na de indianen de eerste Europese kolonisten, ook hier in dit gebied, mormonen waren, komen veel namen in dit park uit de bijbel. De mormonen beschouwden de stenen terrassen als de natuurlijke tempel van God in de hemelstad Zion. Rotsen zijn naar schriftgeleerden genoemd.

Uiteindelijk komen we bij de Camping die we op het oog hebben aan en we kunnen voor slechts een nacht boeken. We speelden hiervoor nog even met de gedachte om hier 2 nachten te blijven, maar in verband met een muziekfestival is alles volgeboekt. Geen probleem, er is nog zo veel te zien in dit land. Enne…het is hier behoorlijk warm.

We nemen de shuttle bus naar het park en stappen over op de bussen die ons verder naar de verschillende interessante punten in het park brengen.

We genieten van de vergzichten en zijn onder de indruk van de enorme hoge rotswanden. We komen uit bij de Temple of Sinawava aan het eind van de “scenic drive” en we doen de riverside walk. Langs de Virgin River; zal ook wel mormoons zijn?Niet te lang en niet te moeilijk. Daar denken nog vele anderen ook zo over, want we vinden het er erg druk..

Na een tijdje kun je verder de canyon in en door het water verder. De plaatjes zien er spectaculair uit en we verwachten dat het daar ook minder toeristisch zal zijn. Helaas past deze wandeling niet in ons tijdbestek. We zien nog dat op een aantal plaatsen uit de steile rotswanden water stroomt. Weeping rocks noemt men deze. Een bijzonder gezicht.

We nemen nog een drankje ergens in het park. Een biertje kunnen we nog net krijgen, maar een wit wijntje is te veel gevraagd op dit terras. We vergeten bijna nog even te vertellen, dat de mormonen in het verleden hebben gepoogd om dit gebied “droog te leggen”. Dat is niet helemaal gelukt, maar bier en wijn is moeilijk te krijgen. Daarvoor moet je hier naar een sporadische liquor store. Door het omrijden is dat er even bij ingeschoten.

We zijn er op dit ogenblik dus doorheen, dus de mormonen hebben vandaag toch even hun zin gekregen.

Maar morgen gaan we naar Las Vegas. Daar zal het ze niet lukken!

Wordt vervolgd..  

Reacties

Maarten 24-09-2015 07:51

Heb weer een paar dagen bijgelezen. Nog steeds erg gaaf zo te zien! Geweldig hoe dat landschap steeds weer anders is he?
En dat vroege opstaan..je kan er maar vroeg bij zijn he ;)

Carla 24-09-2015 08:22

Wat fijn dat jullie zo vroeg op pad gaan zodat wij van alle prachtige plaatjes kunnen genieten!! Bijzonder fraai!

Dickgonnie 24-09-2015 08:58

Prachtig verhaal en foto,s en de kou voel ik hier gewoon. Lekker genieten in het gekke las Vegas.

Leo 24-09-2015 10:23

Weer een prachtig verhaal met wat hindernissen, Dik had je geen rotsblokken meer nodig voor je tuin? Anders ben ik wel geïnteresseerd, wat ik me trouwens afvraag komen jullie geen dieren tegen in zulke gebieden? Ik verheug me al op het verslag van morgen Viva Las Vegas de Spaanse weilanden!! en niet te vergeten de hit van Elvis Presley, ik gaan het zien groetjes

Carlijn 24-09-2015 12:15

Ik denk dat jullie van morgen helemaal geen verslag mogen schrijven! "What happens in Vegas stays in Vegas..."

Echt ontzettend gave reis en mooie foto's!!! Heel jaloersmakend!

Wim 24-09-2015 12:41

Jullie hebben de concurrentieslag met al de professionele camera's glansrijk doorstaan.
Prachtige foto's.
Je zal zo'n blok op je auto krijgen.
Even niet aan denken.
Rare mensen die mormonen...... geen drank maar wel veelwijverij.

Harry en Sjoukje 24-09-2015 15:59

Lieve allevier,

Wat een fantastische reis, we genieten van jullie verslag. Nog heel veel plezier en groeten van ons.

Jose 24-09-2015 21:42

PRACHTIG DIE ZONS OPGANG.Je moet er wat voor over hebben maar dan heb je wel wat☺Was er geen Obelixje voor dat rotsblokje?

Floor van Veen 25-09-2015 11:50

Pracht reis...mooie foto,s veel plezier

Christiaan 25-09-2015 21:54

Leuk hoor al die verhalen... Indrukwekkend en mooie foto's. Prachtige natuur! In tegenstelling tot jullie nemen wij maar even snel een wijntje... Benieuwd naar het volgende verslag, waarvan we al een tipje van de sluier hebben ontvangen! Veel geluk op de volgende bestemming ;-)

cees/willy 26-09-2015 19:12

halloluitjes.watpraghtigdiezonsopgangmetdiekleurencombinatie.endandatrotsblokopdeweg.eenleuksteentjeommeetenemen/groetjes.

cees/willy 26-09-2015 19:12

halloluitjes.watpraghtigdiezonsopgangmetdiekleurencombinatie.endandatrotsblokopdeweg.eenleuksteentjeommeetenemen/groetjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan