3 okt. 2015 Richting Carmel/Monterey

Door Bep-Dik-Dineke-Andre - A long time ago

Ons geplande verblijf in San Francisco is al weer voorbij en we trekken zuid/westwaarts richting de kust. Een rit van ca 220 km. De eerste helft van deze tocht rijden we langs betrekkelijk grote wegen door het bebouwde gebied van San Francisco en de voorsteden.

Maar als we eenmaal van de I 880 afdraaien komen we in beduidend landelijker gebied. We komen langs enorme landbouwgebieden. Hier worden veel groenten en fruit geteeld dat bestemd is voor de consumenten in Californie. We zien veel Mexicanen die als gastarbeider op het land werken.

We komen op een gegeven moment in de mist terecht. Zeedamp zouden we in Nederland zeggen. En dat is het ook want we kijken af en toe tegen de duinen aan en we zien de ZEE bij tijd en wijle, als we op e I 101 rijden. Wat een enorme golven beuken daar op het strand.

We besluiten om op onze route te blijven en eerst even naar de (via internet geboekte) camping te rijden. Dan komen alle interessante plekken straks wel, denken we.

Zo gezegd, zo gedaan en onze tom-tom stuurt ons van de kust af de bergen in. Weg van de witte stranden en de authentieke woningen en de “scenic route” die over het schiereiland van Monterey loopt.

We gaan een smal weggetje in dat redelijk stijl naar boven gaat en na ca. 1,5 km komen we aan op de camping. Een plek met een prachtig uitzicht weliswaar en een heel mooi zwembad. We krijgen ook nog te horen, dat we blij mogen zijn, dat we hadden gereserveerd, want alle plaatsen zijn volgeboekt. Toch is het niet helemaal wat we ons van deze dag hadden voorgesteld.

       

We besluiten om er een relaxte zaterdagmiddag van te maken en vandaag niet meer met die grote RV het weggetje naar beneden te rijden. We lezen en wandelen wat en de bezienswaardigheden hier in de omgeving: de hebben we morgen nog tegoed.

 

Wordt vervolgd..

Reacties

Nanda A long time ago

Een dagje rust is ook goed hoor!! Het tenslotte wel vakantie.

Leo A long time ago

Ja rust roest en dat jullie goed ff bijtanken en dan weer gaan met de RV wie weet wat er nog allemaal op jullie pad komt, nog veel plezier

ceesenwilly A long time ago

Zegdiecampingzietergoeduiteneen
mooizwembadwatwiljenogmeer.
Lekkerontspannen endevolgendedag
weerfrisop.MontereyhereIcome.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!