7 okt. 2015 Naar onze laatste stek Playa del Rey (Santa Monica)

Door Bep-Dik-Dineke-Andre - 08-10-2015 23:41

We maken ons op voor de laatste rit, voordat we mogen de camper weer moeten inleveren.

Omdat we ons daar aardig vroeg moeten melden, zoeken we dus een plaatsje onder de rook van Los Angeles en op korte afstand van het inleverpunt.

We hebben alvast een camping op het strand gereserveerd, want dat lijkt ons wel leuk voor de laatste nacht…

We plaatsten vandaag ook even een foto van de elektriciteitspalen, zoals we deze hier overal zien. De gedachten die we hierbij hebben zijn; waarom gebruiken ze niet een paar van die duizenden graafmachines (Caterpillar natuurlijk!) die we onderweg steeds tegenkomen?

Laat men al die leidingen toch ondergronds maken. Zo hard kan die grond toch niet overal zijn? Want het is misschien wel eens opgevallen, dat grote delen van Amerika vaak zonder stroom komen te zitten na een flinke storm of wat wateroverlast. Naar onze bescheiden mening komt dit mede door al die houten palen, die vaak erg vol hangen met koperen leidingen en die topzwaar zijn. Die palen kunnen zo maar afknappen….  Maar afijn!

          

We zijn inmiddels op weg en na eerst een klein stukje landinwaarts te hebben gereden tussen de uitgestrekte wijngaarden en groente- en fruitvelden door komen we weer langs de kust op de ons inmiddels aardig bekend voorkomende CA1.

Het blijft fascinerend die enorme oceaan, de witte stranden en de veelkleurige oevers.

We passeren het bonte Malibu. Brede stranden met grote groene palmbomen en bloeiende struiken. Ook zien we, volkomen van de buitenwereld afgeschermde, huizen (van onze beroemdheden) pal aan het strand. Natuurlijk mag een soort Lunapark ook niet ontbreken. Voorbij Malibu gaan we geleidelijk over op Santa Monica. Een stukje minder mondain maar ook nog zeer aantrekkelijk ogend.

 We komen even na de middag uit op het door ons gereserveerde plaatsje in het “Dockweiler RV park” Geweldig, pal op het strand! En het is nog lekker vroeg en heerlijk warm, dus we kunnen nog een tijdje relaxen vanmiddag.

Nu blijkt het wel, dat we hier heel erg geholpen worden om een vanzelfsprekende overgang op het vervolg van onze reis te bewerkstelligen..na nog een nachtje in het hotel, gaan we terug naar huis….vliegen.

En om alvast aan dat geluid te kunnen wennen, stijgen hier enkele kilometers vandaan om de paar minuten vliegtuigen op van LA airport! Maar je moet maar zo denken; in Aalsmeer en Akersloot wonen ook nog steeds mensen en voor ons is het na een nachtje weer over.

We hebben een full hook-up plaats dus we sluiten de camper aan op water, stroom en afvoer. Alleen begeeft de waterslang het en veroorzaken we een fontein op de kampeerplaats. Maar we hebben nog voldoende water in de tank, dus we redden ons verder best. Oh ja, er is hier ook geen wifi, dus dit bericht zal morgen vanuit het hotel worden verstuurd.

Relaxen dus op het strand en dan, na 27 prachtige dagen onze spulletjes weer in de tassen. Het zal afkicken zijn.

 

Wordt vervolgd..

Reacties

ruudenmiriam@quicknet.nl 08-10-2015 23:54 {{button-36314}}

Ja dat zal inderdaad wennen zijn!!!!
Nog ff genieten alvast een veilige terugreis.

Gonnie en Dick 09-10-2015 00:03 {{button-36315}}

Hele goede reis naar huis. Jullie hebben een prachtreis gemaakt.

ceesenwilly 09-10-2015 00:09 {{button-36316}}

HALLOLUITJESWATEENLEKLERWEERDAARZEG
ENDIEPALMBOMENENDATSTRANDLEKKERHE=
JULLIEKUNNENDAARBETERNOGEVENBLIJVEN
WANTHIERWORDHETSTEEDSFRISSER:NOG
EVENGENIETEN:

marijke en henk 09-10-2015 16:32 {{button-36326}}

Wat een mooie verslagen van jullie fantastische
reis door Amerika.
Wij wensen julie een goede terugreis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan