VAKANTIE!!!

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

13-11-2015 - 28c° 

Mind your steps, mind your steps, wat is het toch heerlijk om dit weer te horen. We zijn weer op Schiphol!! Zodra ik door de douane heen ben begint hier voor mij het ultieme vakantiegevoel! Voor Ed is het natuurlijk different cook. Schiphol voelt als werk. Net een uurtje uit de nachtdienst en gelijk door naar het vliegtuig. Wel makkelijk want dan heeft hij geen last van zijn jetlag. Gaat gewoon door.

Het inchecken is wel veel beter geregeld. Net als in Amerika direct controle. Je kan het maar gehad hebben. Helaas moeten we nog 3 uur wachten voor we in mogen stappen. No problem, we vermaken ons wel. Koffie, ontbijtje, winkeltjes, mensen kijken en nog even bankhangen in de gate voor we vertrekken. De tijd vliegt zo voorbij. Zodra we in het vliegtuig zitten en ons gesetteld hebben slaapt Ed al. Dit heeft hij de gehele vluchy ook redelijk volgehouden. Of onze medepassagiers hier ook blij mee waren, is niet echt belangrijk. Gelukkig had ik mijn oordoppen mee. Ook ik heb mij prima vermaakt onderweg. Met een goed boek,  een paar films kijken, wat foto’s maken en gedachten op nul! Voor je het weet zit je, ruim 8952 km en ± 10,5 uur vliegen aan het andere kant van de wereld. Piece of cake. Welcome in the USA! Eindelijk weer onze benen weer strekken en een pittig eindje lopen richting de douane. Wanneer  je de afgelopen jaren al in Amerika bent geweest, is het niet meer nodig om in een lange rij voor de douane te staan. Je loopt naar een self desk, je scant de paspoorten, tikt de gevraagde  informatie in en je bent door de douane. Perfect.  Je bent al klaar voor de koffers op de band liggen.

Buiten komt de warmte en het zonnetje ons tegemoet. Heerlijk!!! Dan met de bus naar het verhuurbedrijf om de auto op te halen. Inchecken hebben we thuis al gedaan, dus hoeven wij ook hier niet meer in de rij te staan bij de balie. Gemak dient de mens.Het uitkiezen van de auto is nog het meeste werk. Welke is de mooiste. Ook deze reis hebben we weer mazzel. Je huurt een Midsize (kleine auto) en er staat een nieuwe Jeep klaar. Inpakken en wegwezen! En dan breekt het moeilijkste deel van de dag aan. Wakker blijven. Niet gaan zitten, want anders zak je als een pudding in elkaar.  Dus op naar ons hotel in Long Beach. Koffers in de kamer gezet en daarna alle boodschappen gedaan die we nodig hebben voor morgen. Dit scheelt ons een hoop tijd.

Helaas gaat ook hier de zon om 17.00 uur onder dus we hebben de zee alleen nog maar op afstand gezien. Ach, we hebben nog 3 weken om deze te bewonderen. Goed, genoeg voor vandaag. Inmiddels kan ik mijn ogen niet mee open houden, dus hou ik het voor gezien. Morgen een spannende dag! 

Reacties

Yvon A long time ago

Enjoy your holiday 😴💤

Monique/MINImo A long time ago

Heerlijk hoor snurkend in dromenland onderweg naar jullie favoriete vakantieland.
kijk uit naar de volgende vakantie verhalen
Enjoy and have A lots of fun!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!