San Diego

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

16-11-2015 - 19c° 

El Nino is lekker bezig dit jaar in Noord Amerika. Op het weerbericht geven ze aan dat er veel weersveranderingen zijn. Een groot gebied ten oosten van de USA wordt getroffen door tornado's en slecht weer. Ook wij krijgen een klein tikje mee van deze veranderingen. Gelukkig voor ons geen tornado's maar het heeft hier vannacht flink gestormd. De wind is wel iets afgenomen maar het waait nog goed, waardoor het fris aanvoelt. Maar wel weer een strakke blauwe lucht. Uit de wind in de zon is het goed vertoeven. We besluiten naar San Diego te gaan en daar de dag door te brengen. 

Wat een mooie, schone en vooral rustige stad is dit. Het valt ons op dat er, ook midden op de dag, weinig verkeer is. Wij denken dat de locals vooral veel gebruik maken van de trolley's die hier rijden. We zijn begonnen bij het Visitor Center van het Embarcadero San Diego Bay downtown, en wat maps gehaald. Zo kunnen we bepalen welke route we gaan nemen. Natuurlijk onder het genot van een overheerlijk kopje koffie bij onze favoriete koffietent. We besluiten eerst naar Point Loma te rijden waar je San Diego in volle glorie kunt zien liggen. Maar voordat we wegrijden bewonderen we eerst de USS Midway 41. Een oud vliegdekschip van de Navy. Een prachtig schip wat ze omgebouwd hebben tot museum. Vandaar uit rijden we een mooie scenic route naar Point Loma. Onze eerste stop zijn de Sunset Cliffs Natural Park. Een schitterend uitzicht over de oceaan vanaf mooie hoge kliffen. De een nog mooier uitgesneden door de zee dan de ander. Omdat er een stevige wind staat zien we hoge schuimende golven tegen de kliffen aanslaan. Dik aangekleed (wie had dit kunnen bedenken!) staan we van het uitzicht te genieten. Vanaf deze plek rij je langs  Fort Rosecrans National Cemetery. Ook  deze begraafplaats zeer indrukwekkend.  Alle (duizenden) witte graven aan beide  kanten van de weg, staan netjes recht in  een rij op een heuvelachtig terrein, met de  oceaan op de achtergrond. Een mooiere  laatste plek kun je niet bedenken. Mooi om  te zien is dat ook de USA zijn vlaggen half  stok hebben hangen uit solidariteit voor de  slachtoffers in Frankrijk. Aan het einde van  het schiereiland ligt Cabrillo National  Monument en het oude en nieuwe Point  Loma  Lighthouse. Op dit punt staat een  mooie oude vuurtoren en heb je een  prachtig uitzicht op downtown San Diego en  vanaf kun je, als je geluk hebt, de trek van de walvissen waarnemen. Helaas is de zee hier zo ruw dat je dit niet kunt zien. Vergeet vooral niet naar de Tides Pools te rijden. Als het getij laag is kunt hier mooi wandelen. 

Vanaf Point Loma zijn we naar Hotel del Coronado op Coronado Island gereden. Het prachtige oude hotel ligt aan het Coronado strand en heeft een rijke geschiedenis. Vele beroemdheden hebben in dit hotel gelogeerd. Om bij dit schiereiland te komen moet je een mega hoge brug over die niet echt breed is. Ed is vrij stoer en pakt hij alles aan, maar wanneer hij hoge bruggen over moet is het een mietje! Meneer heeft hoogtevrees en durft de weg bijna niet te rijden. Ik stel nog voor om dit stukje te rijden maar dat is zijn eer te na. Na veel gepiep zijn we binnen een mum van tijd de brug over. Inderdaad, hij was erg hoog maar het uitzicht was geweldig!!! al heeft Ed hier niets van meegekregen :-). Bij het hotel hebben wij een heerlijke strandwandeling gemaakt. Helaas heeft de storm van gisteravond ook twee zeilboten op het strand gegooid. De een totaal vernietigd de ander zwaar beschadigd. Zonde! Ook het strand heeft zich op vele plekken verplaatst naar de weg. Overal vindt je hoopjes zand. Na de wandeling doorgereden via een scenic route naar Imperial Beach. Hier rij je tussen de duinen door naar diverse stranden. Veel van deze duinen zijn in het bezit van de Navy. Langs deze route zien we veel soldaten in het zand liggen met geweer in de hand en rennen van duin tot duin. Wat gebeurt hier? Gelukkig is het maar een training.  Wel grappig om te zien. Langs deze route rijden we langs de grens met Mexico. Op afstand kun je op de heuvels Tijuana - Mexico zien liggen. Dit is wel even een wereld van verschil. Van rijkdom naar de armoede. De Border Police rijdt hierna dan ook op en af om te controleren. 

De route van vandaag was helemaal geweldig. Veel mooie dingen onderweg gezien. Na het eten zijn we nog even langs de kerk gereden. Dit is met recht het lichtpuntje van de dag. Schitterend! Tot morgen.

 

Reacties

henk martens A long time ago

wil je mij ook op de lijst zetten?

Ed en Jolanda Bakker A long time ago

Ik heb je erop gezet👍👋🏼. Dit gaat via de link "abonneren". Inschrijven was duidelijker geweest😀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!