Old Mission San Luis Rey de Francia – Oceanside

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

22-11-2015 - 30c°

Vandaag, op zondag, weer een kerk bezocht. Dit keer de oude Mission San Luis Rey de Francia. Deze mooie oude Mission is een National Historic Landmark uit 1798 en staat bekend als de “King of the Missions” omdat het de grootste Mission is van de alle 21 Missions in Californië. De Mission heeft tevens de oudste begraafplaats in North County San Diego die nog steeds gebruikt wordt, een museum. Een bezoek waard.

Na weer wat cultuur opgesnoven te hebben zijn we doorgereden naar het strand. Oordoppen ingepakt en iets verder op gaan zitten. We hebben geen zin om weer het getrommel aan te horen. Gelukkig heeft de man waarschijnlijk andere mensen gelukkig weten te maken, maar wij hebben een heerlijke rustige stranddag gehad.

Aan het einde van de middag nog even een stuk het binnenland ingereden. Het is hier erg mooi en heuvelachtig. Het valt ons op dat hier ook heel veel mooie grote ranches zijn gevestigd. Bovendien kent dit gebied ook veel wijnhuizen en vele wijnvelden zijn op de heuvels gelegen. Vanavond weer heerlijk op een terras buiten kunnen eten. Dit is echt genieten! Tot morgen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!