Dagje sightseeing

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

24-11-2015 - 17c° tot 27c°

Dagje sightseeing

Vandaag gaan we omgeving van Escondido verkennen. Er komen wat koelere dagen aan, dus goed weer om er op uit te trekken. Het is koel, maar de zon staat weer aan de blauwe hemel met af en toe wat wolken.

We rijden eerst naar Julian, een leuk klein toeristisch plaatsje die vooral bekend staat om zijn appeltaart. Ze kweken hier veel appels welke volop verwerkt worden voor cider en appeltaarten. Natuurlijk moeten wij deze appeltaart gaan proeven bij de best aangeschreven bakery, Julian Pie Company van de Family Smorthers. Een familiebedrijf die de echte “grootmoeders” appeltaarten bakken, en met name de “Dutch” apple pie. Nou …… hoe lekker kun je het eten. Buiten op het terras, in het zonnetje met 18c° en dan warme!!! apple pie. Dat is genieten met een grote G!! Heerlijk, we kopen gelijk een hele taart!!! Dan hebben we nog wat in het verschiet.

Nog even het dorp doorgelopen en toen verder gereden naar de Anza Borrego Dessert State park. Dit is het grootste State Park van Californië. Via beboste heuvels rij je de dessert in. Het is alsof je, binnen een klein aantal kilometers, een hele andere wereld inrijdt. Bovendien lopen de temperaturen hier weer op naar 27c°. Midden in dit gebied ligt het plaatsje Borrego Springs, een oase in de woestijn. Hier hebben ze aan de rand van de stad kunstwerken neergezet. Vooral de mustang paarden zijn prachtig gemaakt en het lijkt wel of die dieren hier tot leven komen! Wanneer je Borrego Springs uitrijdt rij je de bergen in. Dit is het leefgebied van de Peninsular Bighorn Sheeps. Helaas hebben wij deze dieren niet kunnen spotten. Zeker een must see!!

Nadat we het State Park waren uitgereden zijn we naar doorgereden naar de Palomar Mountains. Via een schitterende weg door de bossen naar het hoogste punt gereden op 5000 ft hoogte. Hier keken we uit richting Escondido maar zaten boven de wolken. Wat een schitterend uitzicht!!! Omdat het al later op de middag was zijn we niet naar het State Park gereden maar terug richting Escondido via een nog mooiere weg met heeeeel veeeel S-bochten. Geweldig. Ook deze rit is een aanrader!!!

We hebben vandaag weer veel mooie plekken gezien en het verschil van de temperaturen was echt van laag in Julian tot zeer hoog in Borrego Springs (27c°). Morgen verlaten we deze streek en vertrekken dan voor een paar dagen naar Malibu. Terug naar de kust. Slaap lekker en tot de volgende blog!!!

Reacties

Els A long time ago

Kijk Edje nou eens lekker zitten peuzelen!
Fijne vakantie!

Jan Visser A long time ago

even snel nog een kalkoen scoren en morgen een happy thanksgiving!!

frans A long time ago

Lekker hoor die appeltaart helaas moeten wij het zonder doen maar genieten van jullie avonturen en foto's
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!