Santa Monica

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

02-12-2015 - 16 c°

Another day in Vegas. Vanmorgen de laatste outlet in Vegas bezocht. Mijn koffer is weer vol. Het is genoeg geweest ;-) Na het shoppen naar Freemont Street gereden. Dit is het oudste deel van Las Vegas wat vooral 's avonds met zijn lichtshow leuk om te zien. Het is een beetje vergane glorie, maar het blijft een bijzonder deel van Las Vegas. Je ziet hier veel, heel veel, zeer bijzondere types rondlopen. Alleen dit al is een belevenis!

Wij werden ook nog eens overvallen met het feit dat de rode loper was uitgelegd. Ik wist dat ik een stempel had gezet in Vegas, maar een rode loper!!?? En alllll die mensen die stonden te gillen!!! Het was een beetje te veel van het goede, whahahaha.

Na deze ervaring, moet er nog van bijkomen, zijn we naar de Red Rock Canyon National Conservation Area gereden. Dit prachtig gebied ligt 30 km buiten Las Vegas. Je kunt hier de scenic route rijden, maar ook schitterend hiken en rock climbing uitoefenen.

's Avonds voor de laatste keer de Strip op geweest, maar dit keer met de auto een rondje gemaakt. Inmiddels loopt hier iedereen met dikke jassen en mutsen op. Het kwik is gedaald tot 0 c°. Hier hadden wij even niet op gerekend, onze winterjassen vergeten :-(!

02-12-2015 - 24 c°

Vanmorgen vroeg, voor dag en dauw, vertrokken naar het warme Santa Monica. We zien de zon opkomen, zien het kwik dalen naar -3 c°, maar .... na 2 uur zien we de temperaturen weer snel oplopen.

Rond 11.00 uur aangekomen bij de kust van Santa Monica. Heerlijk weer, wel een beetje bewolking, maar 24 c°. Heerlijk!!! Lekker opwarmen. Nog een paar uurtjes op het mooie strand bij de Pier gelegen. In het begin bij helemaal alleen maar het werd al snel weer drukker. Aan het eind van de middag hebben we nog een tourtje in de omgeving gemaakt. Vandaag de Topanga Canyon Blvrd. Een schitterende weg door Santa Monica Mountains met, wederom, heel veel S-bochten. Dit keer niet zoveel afgronden. Na een heerlijke maaltijd in het gezellige Topanga weer door de canyon teruggereden. Ik kan jullie vertellen dat er meer bochten in het donker zijn dan wanneer het licht is. Er kwam geen eind aan!!! Pikke donker, geen uitzicht en alleen maar bochten voor meer dan 20 km lang!!! Na een lange rit in Santa Monica een verdiende kofiie gedronken. Natuurlijk bij Starbucks!! Morgen nog één dag genieten!

Meer foto's staan natuurlijk op de website!

 

 

Reacties

Jaap A long time ago

Het zag er allemaal weer mooi uit en jammer dat het voor bij is maar Ed is welkom in Topside.

Inge A long time ago

He jammer, de dagelijkse soap raakt ten einde. Ben benieuwd wat de cliffhanger van dit seizoen wordt!

Monique/MINImo A long time ago

Vast en zeker een goed gevoel die gied gevulde koffers😀😃

Jo A long time ago

Whahaga, met een koffer die veel te zwaar is en een vliegtuig die te laat binnen komt! Je kunt geen betere cliffhanger lkrijgen. Misschien kom ik niet eens thuis vandaag😂😂
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!