10-7 Death Valley

Door W. van Dijk - A long time ago

Dankzij Christa is "This is America, ma" een gevleugelde uitdrukking geworden. En inderdaad, we vergapen ons dagelijks aan de "American wat of life", nog steeds. Maar wifi hoort in dat rijtje niet thuis. Vandaar weer een paar dagen radiostilte. Het is nu woensdagmorgen 8.30 uur. Het is nu 23 graden en het worden er 36 vandaag. Niet eens zoveel als je bedenkt dat we nu in Furnace Creek, Death Valley zitten. 

Na Coleville zijn we de 395 afgezakt. We wilden Bodie bekijken maar dat ging niet door, omdat de rv niet op het onverharde pad berekend was.

Wel genoten van de tufa's in en aan het Monolake. Dat meer is vele malen zouter dan de zee. Er gaat alleen water uit door verdamping. De vreemde knobbels en spiralen zijn gevormd door de samenvoeging van calcium uit bronnen en carbonaat in het water.

Overnacht in Bishop en gisteren verkast van Bishop naar Death Valley. Hier is niet al te veel te beleven. Een zeldzame stortbui in het weekeinde heeft hele stukken weg weggeslagen. Reparatie duurt maanden.

Dus: zwembad.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan